16 травня – Всесвітній день Вишиванки: Біла Церква - у вишитих сорочках!

|  16. 05. 2019

Вишиванка – це наше рідне. Це стильно, це модно, це красиво. Це свято національної згуртованості, яке покликане підкреслити, що вишита сорочка  є органічною частиною життя українців. Цей день покликаний популяризувати українську культуру і традиції.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

Мільйони українців у всьому світі цього дня одягли національне вбрання.  Біла Церква теж доєдналася до загальнонаціонального свята. Численних білоцерківців від малого до великого можна було побачити сьогодні у вишиванках.  Приємно, що навіть вся новинна стрічна соціальних мереж сьогодні була насичена не політичними подіями, а колоритними фото білоцерківських колективів у найрізноманітніших вишитих сорочках, сукнях, стилізованих прикрасах.

Пройшов у місті й флешмоб, присвячений цій подій, організований студентами.

Приємно, що ми розуміємо важливість національного символу і  єднаємося! Зі святом!

Фотогалерея