До уваги виборців!

У зв’язку з підготовкою та проведенням позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року нагадуємо виборцям про можливість перевірити своє включення до Державного реєстру виборців.

Наявність у Реєстрі, правильність вказаних ідентифікаційних даних можна перевірити на сайті www.drv.gov.ua у вкладці “Особистий кабінет виборця”, зробивши відповідний запит. Здійснити перевірку можна також особисто, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців Білоцерківської міської ради за адресою: вул. Павліченко, 14А, пов.2, каб.13, пред’явивши паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України.

Режим роботи відділу: ПН-ЧТ 9:00-18:00,

                                      ПТ-НД 9:00-16:45,

                                      День виборів 08:00-20:00,

                                       обідня перерва 13:00-13:45.

Телефони для довідок: 5-30-69, 38-98-52, 5-88-11.


Як проголосувати не за своєю виборчою адресою?

Виборцю, який достеменно знає, що в день виборів не зможе проголосувати на виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, щоб не втратити своє виборче право, необхідно виконати три простих кроки:

- прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців Білоцерківської міської ради (вул.Павліченко, 14А, каб.13) до 15 липня 2019 року з документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для громадян України – військовослужбовців документом, який пред’являється, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток;

- написати у відділі заяву, в якій вказати причину зміни місця голосування та адресу перебування в день голосування, обрати виборчу дільницю;

- отримати Посвідчення про тимчасову зміну місця голосування.

ВАЖЛИВО! Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

Виборець, включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, має можливість отримати виборчий бюлетень за умови пред’явлення одного з таких документів:
- паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,
- військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби),
- тимчасове посвідчення громадянина України.

УВАГА! У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі.

Для отримання виборчого бюлетеня інші документи, крім зазначених вище (довідка про реєстрацію місця проживання; витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця), пред’являти не потрібно.