Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

|  10. 06. 2019

10 червня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 «Білоцерківтепломережі» буде надано безповоротну фінансову допомогу

Під час засідання виконавчого комітету було ухвалено два рішення, які стосувалися подальшого функціонування КП БМР «Білоцерківтепломережа».

До комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста надійшло звернення від комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» (від 16.05.2019 №761) щодо надання безповоротної фінансової допомоги для відновлення платоспроможності підприємства, забезпечення сталого функціонування, стабільного проходження опалювального сезону 2019-2020 р.р., а також для належного виконання «Заходів із заміни аварійних ділянок мереж опалення».

Комісія розглянула звернення, провела детальний аналіз фінансово-господарською діяльність підприємства, опрацювала заходи, які затверджені щодо модернізації мереж та надала висновок: з метою недопущення банкрутства підприємства та отримання номінацій природного газу для забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 р.р., комісія схвалила підтримати клопотання КП БМР «Білоцерківтепломережа» щодо фінансової підтримки на безповоротній основі для фінансування витрат на заміну аварійних ділянок мереж опалення та завершення будівельно – монтажних робіт з реконструкції джерел теплопостачання шляхом поповнення статутного капіталу в розмірі 17 млн 207 тис. грн. та рекомендувала винести на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Члени виконавчого комітету затвердили даний висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста.

Друге рішення - про схвалення проекту рішення міської ради  «Про надання безповоротної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» шляхом поповнення статутного капіталу» також було підтримано членами виконкому.

У проекті рішення, який буде винесено на розгляд депутатам міської ради пропонується надати дозвіл на отримання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» в розмірі 5 млн грн , яка надається з метою забезпечення платоспроможності підприємства.

КП БМР «Білоцерківтепломережа» зобов’яжуть щомісячно звітувати до управління економіки Білоцерківської міської ради про використання коштів.

Обговорення даних питань та доповідь заступника міського голови Інни Новогребельської щодо  з них можна проглянути на офіційному веб-сайті міської ради.

DemoUkrainaDH у місті Біла Церква

Ухвалено рішення, яким затверджено висновок стосовно доцільності залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» під гарантію Білоцерківської міської ради для реалізації проекту "DemoUkrainaDH у місті Біла Церква".

Доповідаючи питання, начальник відділу енергоефективності міської ради, Василь Морський, зазначив, що однією з найбільш гострих проблем міста Білої Церкви на даному етапі його розвитку є проблема енергозабезпечення і ефективного використання енергоресурсів.

Найбільш енергоємною та високозатратною підгалуззю житлово-комунального господарства є теплопостачання. В умовах стрімкого росту цін, в першу чергу на природний газ та електроенергію, проблема реформування теплоенергетики міста стає питанням стратегічного значення.

Більша частина (80%) мереж експлуатується понад 20 років та потребує заміни. Середній строк служби мереж перевищує 40 років. Вони потребують реконструкції.

Короткострокові плани розвитку у вигляді Інвестиційних програм розробляються щороку та подаються на схвалення НКРЕКП та поетапно втілюються.

Реалізація проекту DemoUkrainaDH надасть можливість залучити грантові кошти, які будуть разом із коштами, взятими в кредит та частково виділеними з міського бюджету, спрямовані на реконструкцію мереж централізованого опалення котелень по Сквирському шосе, 242 та по Сквирському шосе, 263, яка передбачає об’єднання двох систем опалення та модернізацію джерела генерації теплової енергії для об’єднаної системи, а саме- встановлення твердопаливного котла та нових газових котлів у котельні на вул. Сквирське шосе, 263. Запропонований підприємством «Білоцерківтепломережа» проект включає:

• заміну старих газових котлів сучасними високоефективними котлами;

•  встановлення котла на твердому паливі (біокотел);

• заміну мережевих насосів та іншого допоміжного котельного обладнання в котельні та повну автоматизацію котельні;

• заміну трубопроводів опалення з частковим прокладанням нових маршрутів;

• встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках та ін.

Загальна інвестиційна вартість проекту становить до 643.000 тис. євро. З них передбачається залучення грантових коштів у сумі до 275 тис. евро, кредит у сумі до 275 тис. євро та 15 % власних коштів.

Термін реалізації проекту - 16 місяців.

Наразі даний висновок з відповідним пакетом документів буде направлено на розгляд Міністерства фінансів України. У разі його схвалення – буде винесене на сесію міської ради рішення про надання місцевої гарантії, що дасть можливість розпочати реалізацію проекту.

Варто наголосити, що у разі реалізацій проекту матимемо суттєву економію споживання теплової енергії, витрат на обслуговування котельні, скорочення викидів CO2 та ін.

Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

-         затверджено склад комісії з безпеки дорожнього руху в новій редакції;

-         затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості для виконання проектних робіт по проекту «Капітальний ремонт покриття тротуару (пішохідної доріжки) по вул. Росьова (в районі центрального пляжу та парку ім. Т. Шевченка) в м. Біла Церква Київської області»;

-          затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Леваневського, 67 ;

-          розглянуто деякі питання щодо квартирного обліку;

-          внесено зміни до складу робочої групи з питань реалізації заходів Міської комплексної програми підтримки ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на 2018-2020 роки;

-          внесено зміни до Порядку надання часткової компенсації відшкодування оплати житлово-комунальних послуг в готівковій формі;

-          внесено зміни до складу робочої групи з організації поховання;

-          внесено зміни до складу комісії щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні до отримання жилі приміщення окремим категоріям громадян;

-           внесено зміни до складу робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям;

-          внесено зміни до складу робочої групи з питань реалізації заходів Програми соціальної підтримки осіб з обмеженням життєдіяльності на 2018-2020 роки;

-          затверджено новий склад робочої групи з питань надання матеріальної допомоги по програмі «Турбота»;

-          затверджено новий склад мобільного соціального офісу;

-          затверджено новий склад комісії по наданню житлових субсидій і пільг;

-          затверджено новий склад комісії по розгляду окремих питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

-         затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради з 01 серпня 2019 року;

-          внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 17 квітня 2018 року № 164 «Про порядок визначення «Кращого спортсмена місяця м. Білої Церкви та його тренера»;

-          розглянуто низку заяв від підприємств, фізичних осіб–підприємців щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, з яких були прийняті відповідні рішення;

-         розглянуто ряд опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб та недієздатних осіб  ін.

Фотогалерея