У Білій Церкві презентували проект «Е-рішення для громад»

|  12. 07. 2019

11 липня у Білій Церкві відбулася презентація проекту «Е-рішення для громад», започаткованого «Центром розвитку інновацій»  за підтримки  Програми  «U-LEAD з Європою» (https://cid.center/e-solutions/). У даному проекті беруть участь об’єднані територіальні громади, він спрямований на покращення якості управлінських рішень, посилення фінансової спроможності та інвестиційного потенціалу громад.

Основними завданнями проекту є: підвищення обізнаності  щодо прийняття управлінських рішень на основі актуальних даних та прогнозів; забезпечення громад ІТ-рішеннями для обліку громадян, нерухомості та іншого майна; надання консультаційно-технічної підтримки щодо використання/вдосконалення ІТ-рішень, демографічних, економічних, бюджетних прогнозів, управління нерухомістю тощо.

Тож під час зустрічі керівник проекту  «Е-рішення для громад» Сергій Лобойко детально ознайомив присутніх із можливостями реалізації проекту, враховуючи ті електронні системи, модулі та сервіси які вже впроваджені в Білій Церкві у сфері місцевого самоврядування. Також навів приклади успішного функціонування системи в інших містах України, а зокрема Києві та Дрогобичі.

Міський голова Геннадій Дикий відмітив, що впровадження такої системи в Білій Церкві є вимогою часу, враховуючи ті процеси, які відбуваються в рамках децентралізації влади.

«В усьому світі є депресивні міста і міста, які розвиваються. Міста потрібно створювати передусім для молодих людей, які працюватимуть, наповнюватимуть бюджет міста за рахунок сплати податків, залучатимуть нові інвестиції, що у процесі децентралізації є особливо важливим. З приводу впровадження даного проекту є низка питань, але ми зацікавлені у його реалізації і залучатимемо до роботи тих, у кого дійсно «горять очі». Ця система дозволить осмислено підходити до того, як керувати містом, вирішувати нагальні питання, розвивати ті чи інші його галузі. Тож у подальшому міською владою буде вжито ряд необхідних організаційних заходів, аби успішно реалізувати цей проект у Білій Церкві. Переконаний, що нам вдасться це зробити», - наголосив Геннадій Дикий.

У презентації також взяли участь експерти проекту «Е-рішення для громад»: Наталія Пашинська – відповідальна за освітній модуль; Олена Трофименко – відповідальна за економічний напрямок; Антон Кошель – відповідальний за напрям управління активами; а також консультанти по GIS.

У рамках презентації експерти наголосили, що система дозволяє комплексно володіти інформацією та приймати управлінські рішення різними представниками місцевої влади – від міського голови до начальників відділів, управлінь, департаментів і т.д.

Таким чином, у результаті зустрічі було напрацьовано ряд подальших дій щодо впровадження проекту «Е-рішення для громад»; обговорено деякі технічні особливості реалізації проекту, зокрема питання захисту персональних даних громадян тощо.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів та комунальних підприємств Білоцерківської міської ради, громадськості та ін.

Фотогалерея