У Білій Церкві розпочато проект зі збору люмінесцентних ламп та батарейок

|  31. 07. 2019

31 липня у Білій Церкві було розпочато пілотний проект зі встановлення контейнеру для збору люмінесцентних ламп та батарейок.

У рамках даного проекту біля приміщення філії ЖЕКу №6, що за адресою Торгова площа, 11, було встановлено перший спеціальний контейнер для збору батарейок, люмінесцентних ламп, які працюють на парах ртуті, а також енергозберігаючих ламп. Контейнер містить три відділення з отворами – для люмінесцентних лампи до 1200 мм, батарейок та акумуляторів і енергозберігаючих ртутьвмісних лампи. Для надійного зберігання завантажених відходів бокс обладнано антивандальним замком.

Як зазначила під час заходу заступник директора департаменту – начальник управління благоустрою та екології департаменту Альона Колотницька, в нашому місті вже запроваджено подібний проект, але він більше спрямований на навчальні заклади.

Варто також відмітити, що в Білій Церкві проводиться акція зі збору батарейок, люмінесцентних та енергозберігаючих ламп – під час заходу «Еко-пікнік», де кожен бажаючий може отримати за це фішки та обміняти їх на сувенірну продукцію. Проте протягом року на «гарячу лінію» Центру оперативного реагування надходили звернення щодо місць збору відпрацьованих елементів живлення та джерел освітлення. Тож було вирішено вжити додаткових заходів та розпочати даний проект. У рамках проекту будуть виявлені всі переваги та недоліки користування даним контейнером, і в разі позитивних результатів такі контейнери будуть встановлені по місту додатково.

Зауважимо: до контейнеру у жодному разі не можна вкидати ртутні термометри, пошкоджені лампи та інші види відходів, а лампи перед завантаженням до контейнеру мають бути в упаковці – для забезпечення їхньої цілісності. Кожен тип відходів потрібно завантажувати у отвір з відповідною поміткою.

Не пошкоджені термометри можна здати за адресою: вул. А.Шептицького, 2. Якщо термометр розбитий – зверніться до Центру оперативного реагування за телефоном: 067-310-77-55.

У заході взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея