2019-08-13 Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

|  13. 08. 2019

13 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, в ході якого було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.

У школах мистецтв міста навчатимуться більше 2700 учнів

Під час засідання членами виконавчого комітету було ухвалено рішення, яким визначено контингент учнів міських початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на 2019/2020 навчальний рік.

Так, передбачається, що у  семи Комунальних закладах Білоцерківської міської ради вчитимуться діти згідно із таким розподілом:

-Білоцерківська школа мистецтв № 1 - вчитимуться  635 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому відділеннях та на відділенні комп’ютерної графіки;

- Білоцерківська дитяча музична школа № 2 - 188 учнів навчатимуться на музичному та  вокально-хоровому відділеннях;

- Білоцерківська музична школа № 3 – 81учень вчитиметься на музичному відділенні;

- Білоцерківська школа мистецтв № 3 вчитиме 595 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому, хореографічному та  театральному відділеннях;

-Білоцерківська школа мистецтв № 4 навчатиме 578 учнів. Школа має відділення- музичне, вокально-хорове, образотворче, хореографічне;

- Білоцерківська  школа мистецтв № 5 навчатиме 449  - учнів на музичному, вокальному, образотворчому, хореографічному відділенні;

- Білоцерківська школа мистецтв № 6 – навчатимуться 231 дітей на відділені дитячих духових оркестрів.

Варто наголосити, що термін навчання на музичному та  вокально-хоровому відділеннях становить  6-8 років, образотворчому -  6 років, комп’ютерної графіки - 3 роки.

Внесено зміни до обсягів дохідної та видаткової частини бюджету м. Біла Церква на 2019 рік

Відповідним рішенням внесено зміни до річного та помісячного розпису бюджету м. Біла Церква на 2019 рік за рахунок субвенції з державного бюджету. Зокрема:

-збільшено дохідну частину загального фонду місцевого бюджету на 2019 рік за рахунок надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  на суму 1 960 000 грн;

- збільшено видаткову частину спеціального фонду місцевого бюджету на 2019 рік на виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 1 960 000 грн, по наступних об’єктах: капітальний ремонт приміщення жіночої консультації по вулиці Я.Мудрого, 44 – 500 000 грн; капітальний ремонт Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга» по вул. Гайок, Б/н– 1 460 000 грн.

Міському фінансовому управлінню Білоцерківської міської ради доручено забезпечити погодження з постійною комісією міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету та фінансів обсяг субвенції з державного бюджету; підготувати проект рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 20 грудня 2018 р. № 3184-62-УІІ «Про бюджет м. Біла Церква на 2019 рік» та подати його на розгляд і затвердження міській раді.

Надано дозвіл на проведення «Фестивалю Повітряних Куль «Олександрійська Феєрія-2019»

Подання щодо проведення свята надійшло від управління молоді та спорту міської ради. Розглянувши звернення Федерації Повітроплавання України в Київській області, враховуючи погодження Державного дендрологічного парку «Олександрія» на проведення фестивалю його на території та відповідно до діючих нормативно-правових документів  членами виконавчого комітету прийнято рішення про надання дозволу на проведення демонстраційних польотів аеростатів (повітряних куль) над м. Біла Церква.

Так, виконавчий комітет міської ради вирішив:

-у межах своєї компетенції та у рамках проведення «Фестивалю Повітряних Куль «Олександрійська Феєрія-2019» дозволити проведення демонстраційних польотів та показові постановки аеростатів (повітряних куль) у м. Біла Церква в період з 23 по 26 серпня 2019 року з 05:00 до 10.00 год. та з 18.00 до 22:00 год. зі стартом на майданчику, який знаходиться на території Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України та приземленням за межами житлової та промислової забудови міста Біла Церква.

Організаторів заходу буде попереджено, що польоти можливі тільки за умови дотримання необхідних запобіжних заходів, технічної справності аеростатів та інших вимог інструкцій і правил польотів у повітряному просторі України та вимог організації та забезпечення безпеки польотів при проведення демонстраційних польотів.

Також було визначено відповідальну особу за дотримання правил безпеки при виконані польотів та показових постановок аеростатів (повітряних куль) в м. Біла Церква президента Федерації повітроплавання України - Київська область - Гардашника В.Г.

Рішення передбачається повідомлення Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області, комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», військової частини А-2167, військової частииу А-1232 та Білоцерківського зонального відділення військової служби правопорядку про заплановані заходи для вжиття відповідних заходів реагування відповідно до власних повноважень.

Буде проведено оцінку стану ліфтового господарства в місті Біла Церква

Відповідне рішення було прийнято під час засідання, розглянувши подання, яке надійшло від департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради.

Доповідаючи питання, начальник департаменту ЖКГ наголосив на важливості даного рішення, адже проведення експертного обстеження ліфтів є вкрай актуальним, оскільки із 1052 одиниць функціонуючих підйомників - 881 вже пройшли гарантійний 25-річний термін експлуатації.

Отож,  комунальним підприємствам міської ради житлово-експлуатаційним конторам №№ 1, 6, 7, установам охорони здоров’я, освіти та іншим комунальним та бюджетним  закладам міської ради спільно з спеціалізованими організаціями міста Біла Церква, які здійснюють технічне обслуговування ліфтів,  доручено провести огляд ліфтів в багатоквартирних будинках, а також  в будівлях, спорудах  установ та закладів комунальної і бюджетної сфери міста, з метою оцінки стану ліфтового господарства в місті Біла Церква.

Результати  огляду мають буди оформленими згідно затвердженого зразку акту огляду ліфта.

ОСББ, ЖБК, а також іншим суб’єктам господарювання, з метою оцінки стану ліфтів, які ними експлуатуються,  спільно з спеціалізованими організаціями міста Біла Церква, які здійснюють технічне обслуговування ліфтів, буде запропононаво провести  огляд   ліфтів у їхніх будівлях.

У випадку виявлення недоліків  у  технічному  стані ліфтів, вживатимуться заходів щодо їх усунення.

Про деякі питання щодо відзначення учасників конкурсу на кращий ескізний проект реконструкції площі ім. Т.Г. Шевченка з встановленням пам’ятника Кобзарю в Білій Церкві

Розглянувши подання управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради, протокол засідання відкритого конкурсу на розробку кращого концептуального рішення реконструкції площі ім. Т.Г. Шевченка з встановленням пам’ятника Т.Г. Шевченку в м. Біла Церква, враховуючи Програму та умови даного відкритого конкурсу, виконавчий комітет  міської ради вирішив:

-встановити дві заохочувальні премії на кращий ескізний проект реконструкції  площі ім. Т. Г. Шевченка з встановленням  пам’ятника по 10 тис. грн з урахуванням нарахувань та утримань згідно чинного законодавства;

-затвердити рішення журі конкурсу на кращий ескізний проект реконструкції  площі ім. Т. Г. Шевченка з встановленням  пам’ятника Т. Г. Шевченку  в м. Біла Церква ;

-вручити заохочувальні грошові премії наступним учасникам конкурсу: архітекторам Юрію Бабичу та Василю Омеляненко на руки по 6 598,36 грн.

Затверджено конкурсну документацію з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква

Рішення про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква було прийнято під час засідання.

Даним рішенням затверджено конкурсну документацію з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів та склад конкурсної комісії  з проведення даного конкурсу.

Конкурсна документація містить умови проведення конкурсу, кваліфікаційні вимоги до його учасників, обсяг послуг з вивезення побутових відходів та вимоги щодо якості і кількості послуг, характеристику об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення, характеристику, включаючи потужність та місцезнаходження об'єктів поводження з побутовими відходами  (об’єкти перероблення, сортування, утилізація, видалення відходів) тощо.

Детальніше з документацією можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

Рішенням також визначено, що  конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Біла Церква має бути проведний18 вересня 2019 року. 

Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

-                   затверджено штатні розписи виконавчих органів Білоцерківської міської ради з 02 вересня 2019 року;

-                  внесено зміни до штатного розпису управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради;

-                затвердженно протокол комісії з питань надання бюджетних  коштів  на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

-              внесенно зміни у додаток до рішення виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від 29 серпня 2017 року №307«Про затвердження складу експертної комісії для визначення кандидатів на нагородження стипендією міського голови «Обдарованість»;

-прийнято рішення про повідомну реєстрацію колективних договорів: між адміністрацією приватного підприємства «К-А-Н» та уповноваженим представником трудового колективу на 2019-2023 роки;  між адміністрацією центру науково-технічної творчості Білоцерківської міської ради та профспілковим комітетом трудового колективу на 2019-2024 роки;  між адміністрацією Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» Білоцерківської міської ради Київської області та профспілковою організацією трудового колективу на 2019-2024 роки; між власником комунального підприємства Київської обласної ради «Південне бюро технічної інвентаризації» та профспілковим комітетом трудового колективу на 2019-2022 роки.;

- затверджено у новій редакції додак 2 до рішення виконавчого комітету міської ради від 09 серпня 2016 року № 337 «Про координаційну раду з питань розвитку підприємництва при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради»;

 - затверджено графік проведення ярмаркових заходів на території м. Біла Церква на ІІ півріччя 2019 року. Передбачається, що ярмаркові заходи відбуватимуться на Торговій площі міста два рази на місяць, а саме: 24 серпня, 14 та 28 вересня, 12 та 26 жовтня, 09 та 23 листопада, 14 та 28 грудня;

- встановлено режим роботи низки об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

-внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 11 вересня 2018 року № 468 «Про уповноваження посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення» (зі змінами);

-прийнято  рішення про створення комісії по безоплатному прийняттю у комунальну власність територіальної громади міста Біла Церква світлофорного об’єкту, розташованого на перехресті вул. Леваневського та вул. Некрасова;

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Леваневського, 52/4, Героїв Небесної Сотні, 35, вул. Росьова, 17, вул. Павличенко, 9, Пушкінська, 29, Шевченка, 33 та склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості для розробки проектно-кошторисної документації та проходження експертизи по проекту «Будівництво амбулаторії КНП БМР МЦПМСД № 1 в ж/м «Піщаний» (вул. Героїв Чорнобиля, 5/2 та пров. Інститутський, 1 в м. Біла Церква Київської області»;

- розглянуто низку заяв від фізичних осіб–підприємців,  інших установ щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, з яких були прийняті відповідні рішення;

- прийняті рішення про упорядкування та присвоєння нових адрес ряду як житлових, так і  нежитлових будівель;

- розглянуто ряд питань щодо квартирного обліку, опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб та недієздатних осіб  ін.

Фотогалерея