«У Попасну для малечі зберемо для школи речі»

|  16. 09. 2019

16 вересня у Білій Церкві відбулися підсумки вже традиційної благодійної акції «У Попасну для малечі зберемо для школи речі».

У той час як усі ми можемо насолоджуватися першими нотками золотої осені, на іншому кінці країни, у Попасній, Луганської області, діти змушені йти до школи під свистом куль. Такі малі діти мають таку дорослу мрію - щоб війна нарешті завершилася.

Цього року учні всіх загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл Білої Церкви зібрали та відправили дітям до Попасної, які проживають практично в зоні проведення ООС, найнеобхідніші для школи речі: канцелярське приладдя, книжки, рюкзаки та інше. Ця акція проходить вже вшосте у нашому місті.

У ході заходу до присутніх учнів звернувся начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик: «Запланувати акцію та здійснити її – це різні речі. Нам не довелося нікого довго переконувати чи вмовляти. Тому що ви, мабуть, відчуваєте персональну відповідальність за підтримку однолітків, які живуть на сході України. Адже ви усвідомлюєте, що війну розпочали дорослі, а не діти. Бо діти всюди однакові. Це такі самі звичайні діти з такими самими потребами. Але, на жаль, вони не можуть задовольнити ці базові потреби для повноцінного навчання. І ось такими акціями ви переконуєте усіх дорослих громадян нашої країни, що Україна єдина!»

На пакунках із речами, які будуть направлені у Попасну, учні та викладачі написали теплі слова підтримки.

Подібна акція не єдина у нашому місті. Напередодні школярі вже збирали подарунки для дітей Донбасу під час загальноміського заходу «Хай ангел в День святого Миколая вас від біди і зла оберігає», посилки до Великодніх свят «Великодній кошик», подарунки в рамках акції «Діти Білої Церкви – дітям Донбасу».

Приємно відзначити, що цього року управління освіти та науки Білоцерківської міської ради та Федерація учнівських організацій нашого міста «Єдність» стали переможцями конкурсу «Благодійна Київщина» у номінації «Добро починається з тебе».

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, учні та викладачі шкіл міста та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея