Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

|  08. 10. 2019

08 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. У ході засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Перед початком засідання  міський голова Геннадій Дикий вручив  голові та членам окружної виборчої комісії №90 подяки від Центральної виборчої комісії за сумлінне виконання обов’язків щодо організації підготовки і проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

До початку опалювального періоду готові

Рішення про початок опалювального періоду 2019-2020 років у м. Біла Церква було ухвалено членами виконавчого комітету міської ради.

Так, у закладах охорони здоров’я, дитячих дошкільних, шкільних, позашкільних та спортивних закладах міста опалювальний період 2019-2020 років буде розпочато  згідно із заявами керівників установ.

Опалювальний період  для житлового фонду, інших споживачів міста Біла Церква буде  розпочато при умові, якщо  протягом  трьох  діб  середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8 градусів тепла (відповідно до кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами).

Підключення споживачів до систем теплопостачання здійснювати при наявності актів готовності до опалювального  періоду та при проведених розрахунках  і  погашенні заборгованості за енергоносії.

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради та комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» та іншим підприємствам-виробникам теплової енергії доручено забезпечити виконання даного рішення.

Перевірки виконавчих органів міської ради, закладів, установ, підприємств та організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади здійснюватиме відповідний відділ

Члени виконавчого комітету затвердили Порядок проведення перевірок відділом внутрішнього контролю та аудиту управління економіки Білоцерківської міської ради. Відділ перевірятиме виконавчі органи Білоцерківської міської ради, заклади, установи, підприємства та організації, що перебувають у комунальній власності територіальної громади та належать до сфери управління Білоцерківської міської ради у повному обсязі або з окремих питань.

Внутрішній контроль та аудит здійснюватиметься як система заходів, спрямованих на забезпечення міського голови, Білоцерківської міської ради достовірною інформацією, про використання об’єктами контролю комунальних ресурсів (майна, коштів, іншої комунальної власності), оцінку ефективності їх господарської діяльності, виявлення і запобігання в ній недоліків, що перешкоджають законному, ефективному та результативному використанню комунальних ресурсів.

Передбачається, що проводитимуться планові та позапланові перевірки. Про проведення планової перевірки відділ внутрішнього контролю та аудиту повідомлятиме об’єкт контролю, про позапланові – ні.

Планова  перевірка розпочинатиметься не раніше ніж через 10 календарних днів після отримання повідомлення об’єктом контролю.

Відділ здійснюватиме контрольні заходи відповідно до затвердженого плану перевірок та на підставі розпоряджень міського голови, рішень міської ради, рішень виконавчого комітету міської ради.  Планові перевірки  також мають погоджені заступником міського голови  та затверджені міським головою.

Позапланові перевірки – за розпорядженням міського голови, рішень Білоцерківської міської ради, рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Склад, кількість посадових осіб відділу, що беруть участь у перевірці визначаються начальником управління економіки з урахуванням обсягу питань передбачених програмою проведення перевірки та в межах визначеної її тривалості, а саме: 45 робочих днів для планової перевірки, 30 робочих днів для позапланової  перевірки.

За ініціативою начальника управління економіки міської ради, строк проведення перевірки може бути продовженим  на 15 робочих днів для планової перевірки, 10 робочих днів для позапланової перевірки.

До участі в перевірці на підставі службової записки начальника управління економіки можуть залучатися працівники інших виконавчих органів Білоцерківської міської ради, установ, закладів, підприємств та організацій, за погодженням з їх керівниками

Документом також визначено: шляхи проведення перевірок; права посадових осіб, які здійснюватимуть перевірки; дії у разі недопущення посадових осіб органу контролю, залучених спеціалістів, до проведення перевірки, ненадання необхідних для перевірки документів, тощо; вимоги до висновків перевірок та ін.

Увага на підтримку сімей внутрішньо переміщених осіб в м. Біла Церква

Рішенням про організаційні заходи щодо реалізації положень Програми підтримки сімей внутрішньо переміщених осіб в м. Біла Церква на 2019-2023 роки члени виконавчого комітету затвердити Порядок реалізації положень даної Програми.

Також було прийнято рішення утворити робочу групу з питань реалізації положень Програми підтримки сімей внутрішньо переміщених осіб в м. Біла Церква на 2019-2023 роки у складі 10 осіб.

Варто зауважити, що заходи щодо реалізації положень даної програми детально визначають механізм надання грошової допомоги для компенсації витрат на послуги з психологічної реабілітації; на послуги з професійної адаптації;  допомоги для компенсації витрат на послуги санаторно-курортного лікування особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб; часткове відшкодування вартості транспортних послуг при організації екскурсій, тематичних пікніків, відвідувань пам’яток історії та культури, визначних місць та подій, у разі організації таких заходів громадськими організаціями; грошової допомоги на дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, які йдуть до першого класу та/або є випускниками загальноосвітніх закладів міста Біла Церква  та ін.

Головним розпорядником коштів міського бюджету, передбачених на реалізацію заходів Програми, є управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради.

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку й учнів

З метою проведення своєчасного і в повному обсязі обліку дітей дошкільного, шкільного віку й учнів м. Білої Церкви та захисту права дитини на здобуття загальної середньої освіти, виконавчий комітет міської ради вирішив ухвалити відповідне рішення.

Традиційно уповноваженим органом, відповідальним за ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку й учнів та постійне оновлення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів визначено управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

Документом також закріплено території обслуговування за закладами загальної середньої освіти.

Управлінню освіти і науки міської ради доручено забезпечити:

- внесення зміни до технічного завдання електронної програми реєстру даних дітей шкільного віку й учнів щодо обліку дітей дошкільного віку;

- виконання всіх заходів, що стосуються забезпечення ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, відповідно до Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. № 684;

- системний контроль за веденням закладами освіти обліку учнів та вихованців, їх зарахування, переведення, відрахування та відвідування ними навчальних занять;

- подання протягом п’яти робочих днів Білоцерківському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області та службі у справах дітей Білоцерківської міської ради інформації, якщо місце навчання (заклад освіти) дитини шкільного віку не встановлено;

- оновлення реєстру даних дітей дошкільного, шкільного віку та учнів на кожен рік окремо.

Управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради зобов’язали:

- надавати щопівроку управлінню освіти і науки міської ради інформацію для оновлення реєстру даних дітей дошкільного, шкільного віку та учнів (від 2 до 18 років) на кожен рік окремо відповідно до опису технічного завдання електронної програми реєстру даних дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у терміни, що не суперечать чинному законодавству України;

- у разі прибуття дітей з іншої адміністративно-територіальної одиниці або вибуття з Білої Церкви подавати управлінню освіти і науки Білоцерківської міської ради інформацію про них у терміни, визначені чинним законодавством України.

Самовільно встановлені споруди на площі Героїв Небесної Сотні будуть демонтовані

Членами виконавчого комітету було прийнято рішення про демонтаж тимчасової споруди (будки охоронця) з парканом на земельній ділянці кадастровий номер 3210300000:04:008:0080 по вул. Героїв Небесної Сотні в м.Біла Церква.

Дані споруди наразі встановлені самовільно, оскільки строк оренди даної земельної ділянки закінчився, проте фізична особа-підприємець не звільнила територію, а використовує її яка функціонуючу автостоянку.

Відповідно рішення міської ради на даній площі має відбутися реконструкція із спорудженням пам’ятника на честь борців за волю та незалежність України.

Рішенням доручено КУ БМР «Інспекція з благоустрою м.Біла Церква» та КП БМР «Муніципальна варта» вжити заходів щодо демонтажу  та забезпечення правопорядку в ході проведення даних дій. 

На маршрути № 7, №8, №18, №25 буде проведено конкурс

Рішення про організацію проведення конкурсу з  перевезення пасажирів на автобусних  маршрутах загального користування м. Біла Церква № 7, №8, №18, №25 було підтримано в ході засідання виконавчого комітету. 

Строк дії попередніх договорів на перевезення пасажирів на маршрутах № 7, №8, №18  завершується,  договір щодо маршруту №25 буде розірвано на ініціативи підприємства-перевізника.

Отож, з метою визначення  автомобільного перевізника на конкурсних засадах, відповідно до чинних нормативно-правових актів й буде проведено конкурс.

Дата  проведення конкурсу буде визначена додатково.

Також було затверджено кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Біла Церква №7, №8, №18, №25.

Щодо організації проведення Дня захисника України  у Білій Церкві

Своїм рішенням члени виконавчого комітету визначили місцями проведення заходів до Дня захисника України, які відбудуться 14 жовтня ц.р. у нашому місті : територію біля стендів з портретами Героїв, парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка і вул. Л.Курбаса.

Рішенням передбачено інформування Білоцерківського відділу Головного управління Національної поліції в Київській області про проведення урочистих заходів.

Відповідно, на час проведення заходів  батальйону патрульної поліції  у Білій Церкві  для уникнення дорожньо-транспортних пригод та підвищення безпеки  дорожнього руху  рекомендовано обмежити на вул. Л.Курбаса з 08.00 до 17.00 та здійснити супровід  урочистої колони по вул. Я.Мудрого від стендів з портретами Героїв на центральній площі до парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка.

Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Першотравнева, 56-а та 59-а;

- встановлено режим роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- розглянуто ряд питань щодо присвоєння адрес, опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб ін.

Фотогалерея