Знання про ворога може врятувати життя!

|  10. 10. 2019

09 жовтня у Білій Церкві відбулася Четверта хода білоцерківських жінок проти раку молочної залози, ініціатором якої виступила Білоцерківська міська громадська організація «Вікторія». Традиційна акція проводиться у рамках відзначення щорічного місяця боротьби із раком молочної залози – «рожевого» жовтня, який був проголошений таким Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1993 році. 

У ході заходу до учасників акції звернулася голова Білоцерківської міської громадської організації «Вікторія» Ніна Скоробагатько. Вона зазначила, що відсоток виживання жінок із цим захворюванням лише 11%. А причиною цьому є те, що вони пізно звертаються по медичну допомогу. Адже перша та друга стадії раку в 90% випадків – виліковні. Саме тому метою цієї акції є інформування жінок про цю страшну хворобу та заклик до регулярного обстеження. 

До присутніх також звернулися директор комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» Ірина Дога та головний лікар Білоцерківського онкологічного диспансеру Ярослав Колесник, які також акцентували на важливості своєчасного діагностування хвороби. 

Під час заходу Благочинний Білоцерківського району Української Помісної Православної церкви протоієрей Микола Гопайнич закликав берегти найдорожче чим нас нагородив Господь – здоровя. 

Ходу очолював ансамбль барабанщиць Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну. 

У ході акції присутні випустили в повітря рожеві кульки, які стали символом вшанування памяті про тих, хто помер від раку молочної залози.

У заході також взяли участь: студенти вищих навчальних закладів міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея