Навчально-практичний семінар «Гуманні підходи до регулювання чисельності безпритульних тварин»

|  13. 11. 2019

12 листопада у Білій Церкві для студентів факультету ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету відбувся навчально-практичний семінар на тему: «Гуманні підходи до регулювання чисельності безпритульних тварин».

Захід було організовано за сприяння міжнародного фонду “Four Paws International” («Чотири лапи»). Нагадаємо, що між виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради, благодійним фондом «Four Paws International» та ТОВ «Чотири лапи Україна» було підписано Меморандум про співпрацю. У рамках цієї співпраці з 22 липня по 02 серпня ц.р. у місті проводився науковий проект допомоги безпритульним тваринам «Stray animals care», мета якого була відловити та стерилізувати близько 160 собак, провести навчання та обмін досвідом для профільних служб міста, місцевих ветеринарних лікарів та студентів ветеринарного факультету БНАУ по гуманному відлову та стерилізації собак (метод ВСВ – відлов, стерилізація, випуск).

За декілька років роботи в Україні фонд співпрацював із 49 містами. За цей час було стерилізовано близько 25 000 собак.

У Білій Церкві фонд співпрацює з Білоцерківською міською державною лікарнею ветеринарної медицини та департаментом житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, які також взяли участь у заході.

У ході заходу представники фонду на чолі із директором ТОВ «Чотири лапи Україна» Олесею Лісчишиною провели ознайомчу лекцію та майстер-клас зі стерилізації.

«Наша робота полягає у тому, щоб поінформувати майбутніх спеціалістів про гуманні способи стерилізації та відлову тварин, забезпечення для студентів можливості практичних занять та поширення серед населення міста інформації про потребу стерилізації та чіпування собак. Адже Біла Церква зараз потребує нових кадрів у даній сфері», - зазначила заступник директора департаменту - начальник управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Альона Колотницька.

Під час заходу студенти мали змогу задати представникам фонду запитання, що стосуються їхнього фаху та отримати кваліфіковані відповіді.

У ході заходу взяли участь представники місцевих ЗМІ.

Фотогалерея