На пульсі - питання захисту бізнесу

|  14. 11. 2019

11 листопада в м.Київ відбулося розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Українського союзу промисловців та підприємців( УСПП), у якому взяли участь представники виконавчого комітету Білоцерківської міської ради – заступник міського голови Інна Новогребельська та начальник управління економіки міської ради Юлія Земецька.  Провів засідання Президент УСПП Анатолій Кінах.

У роботі взяли участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко, представники великого та середнього бізнесу різних видів економічної діяльності держави.

У ході засідання було розглянуто ряд питань щодо Програми дій Уряду, Державний бюджет  на 2020 рік: виклики та можливості для економічного зростання країни.

Учасники розширеного засідання підтримали нагальну необхідність досягнення визначених у Програмі діяльсті Уряду цілей таким шляхом, аби  зберегти суб’єктність України із спроможною конкурентноздатною економікою та з відповідальністю зовнішньополітичного партнера. З цією мето було опрацьовано показники Програми дій Уряду, та визначено шляхи, які, на думку учасників засідання, сприятимуть ефективній реалізації планів.

Крім того, під час заходу було обговорено ряд законопроектів   у сфері податкової політики, які викликали певний резонанс  у суспільстві та зачіпають інтереси платників податків – від громадян до представників великого бізнесу. Серед обговорених нормативних документів були  Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» №128-IX (законопроект №1053-1) і Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» №129-IX (законопроект №1073), які наберуть чинності з 19 квітня 2020 року. 

У ході дискусійного обговорення питань порядку денного із заступником  Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлією Свириденко заступник міського голови Інна Новогребельська та начальник управління економіки міської ради Юлія Земецька підняли питання щодо фіскалізації розрахункових операцій майже для всіх суб’єктів господарювання, з незначним збільшенням граничного обсягу доходу, для 2 групи платників єдиного податку із можливістю застосування програмних РРО.

Зокрема було акцентовано увагу на тому, що програмні РРО до цього часу не впроваджені, відсутні результати проведеного з ними експерименту та їх тестування, відсутня вся необхідна технічна документація, нормативно-правові акти, є проблемою 100% покриття  Інтернетом всієї території України, що також може  свідчити про неготовність малого бізнесу до застосування новітніх моделей РРО. 

Інною Новогребельською було надано пропозиції щодо можливого вирішення цього важливого питання.

За результатами обговорення часниками засідання було ухвалено рішення спільного розширеного засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців та підприємців», яке  буде передано Уряду держави.  Присутніми також було напрацьовано меморандум між Кабінетом Міністрів України та Національним банком України  про взаємодію з метою досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності.

Фотогалерея