У Білій Церкві відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня людей інвалідністю

|  03. 12. 2019

03 грудня в Білій Церкві відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня людей інвалідністю, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1992 році та відзначається щорічно. Це день людей із непростими долями, які потребують особливої уваги, підтримки та допомоги, і міська влада Білої Церкви постійно долучається до вирішення проблемних питань таких, з цією метою в нашому місті діє низка програм, проводяться різні заходи.

Тож у приміщенні Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Саксаганського відбувся захід з нагоди  Міжнародного Дня людей з інвалідністю та Свято Добра з нагоди 20-річчя Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи №19.

Від імені міського голови Геннадія Дикого під час заходу до присутніх звернулася керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Анна Олійник. Вона наголосила, що Білоцерківська міська рада та її структурні підрозділи завжди забезпечують реалізацію державних гарантій, прав і свобод людей, побажала присутнім міцного здоров’я та незламності духу.

Подарунком для присутніх стала вистава у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К.Саксаганського «Ханума».

У заході взяли участь представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Цього ж дня в приміщенні театру відбулося Свято Добра – захід з нагоди 20-річчя Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи №19.

Під час заходу до присутніх звернулася директор Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи №19 Валентина Іщук, яка від імені батьківського, учнівського та педагогічного колективі сказала слова вітань та вдячності духовним наставникам,  представникам міської влади, депутатам Білоцерківської міської ради, освітянам, благодійникам за підтримку та допомогу.

Зі словами вітань, найкращих побажань та вдячності до керівництва та працівників школи звернулися: депутат Білоцерківської міської ради, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, митрополит Білоцерківський і Богуславський Української Православної Церкви Августин, генеральний директор ТОВ «Білоцерківвода» Тетяна Бойко.

У своїх виступах поважні гості наголосили на важливості роботи цього закладу в Білій Церкві, побажали дітям знайти своє місце в житті, а дорослим – творити добро та завжди підтримувати таких діток.

З нагоди свята школі був переданий цінний подарунок; директора школи та працівників було відзначено церковними нагородами, передано ікони тощо.

Незабутній та феєричний концерт присутнім подарували юні артисти: вихованці центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» народний художній колектив «Вокальний ансамбль Співограй» (керівник – Ольга Гаврилюк), учениця БСЗШ№19  Анастасія Олійник, музично-інструментальний ансамбль «Дивограй», вихованці театральної студії Центру еколого-натуралістичної творчості, вокальний колектив «Веселка», зразковий ляльковий театр «Фантазія» та ін.

На святі виступили й відомі співаки: заслужений артист України, фіналіст телепроекту «Х-фактор», вокаліст, композитор, чемпіон України з мотокросу, волонтер Олександр Павлик, популярна українська співачка Рената Штифель, учасниця телепроекту «Голос країни» Наталія Гордієнко.

Під час заходу діяла виставка робіт, виконаних представниками різних творчих гуртків.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Ігор Гейло, Андрій Король, представники структурних підрозділів міської ради, в.о. художнього керівника Київського академічного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського В’ячеслав Усков, директор Білоцерківського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс» Альона Івасюк, протоієрей Української Православної Церкви, настоятель храму Іллі Муромця, директор благодійного фонду імені Валерія Бугая Димитрій Марандюк, приватні підприємці, освітяни, волонтери, представники  громадськості, друзі й колеги БСЗШ№19, директори закладів позашкільної освіти, учні та ін.

Фотогалерея