Урочистості з нагоди Дня Збройних сил України

|  05. 12. 2019

05 грудня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня Збройних сил України, який щорічно відзначається в Україні 06 грудня. Це свято мужніх і відважних людей, для яких служіння Батьківщині є сенсом життя.

Зі словами вітань до присутніх у залі військовослужбовців звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що протягом останніх шести років ми по-особливому усвідомили значущість Збройних сил для нашої держави, і якби це сталося ще 28 років тому, то не було б ані конфлікту на Донбасі, ані анексії Криму, адже на сильних не нападають.

«Сьогодні мені приємно, що саме наші Збройні сили входять у п’ятірку найкращих і найсильніших збройних сил Європи. Саме завдяки героїзму, відвазі, професіоналізму наших воїнів сьогодні ми вистояли проти однієї з найбільших армій світу, яка здійснила напад на нашу державу. Сьогодні тільки саме завдяки вам, вашій мужності ми можемо спокійно жити у нашому місті, народжувати та навчати наших дітей, розвиватися. Низький вам уклін! Бажаю вам добра, здоров’я вашим родинам, щоб ви після служби повертались додому і завжди відчували тільки найкращі емоції. Бажаю, щоб держава гідно оцінила ваш подвиг, адже людина, яка йде на службу і готова пожертвувати своїм життям, – дійсно робить героїчний вчинок. Зі святом вас. Бережіть себе і бережіть Україну», – зазначив Геннадій Дикий.

З творчими дарунками під час заходу виступили артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К. Саксаганського.

У заходах взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Також цього дня міський голова Геннадій Дикий привітав воїнів 1129-го Білоцерківського зенітно-ракетного полку, завітавши до місця його дислокації. Він наголосив, що всі без винятку білоцерківці пишаються тим, що 1129 зенітно-ракетний полк розташований саме у Білій Церкві. Також висловив щиру вдячність за героїзм воїнів, за те, що саме завдяки їхньому щоденному подвигу небо над Білою Церквою чисте і мирне.

З вітальним словом до присутніх звернувся командир 1129 ЗРП Вадим Волощук, який привітав особовий склад зі святом. Окремі слова вітань та вдячності командир сказав волонтерам, зазначивши, що без їхньої допомоги і підтримки боронити українську землю від ворога було б значно важче.

Також представникам особового складу зенітно-ракетного полку були вручені грамоти, нагороди та чергові військові звання.

Свої вітання воїнам адресував волонтер Юрій Москаленко.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання побратимів, які полягли під час бойових дій на сході.

Для військових звучали українські авторські та народні пісні.

У заході взяли участь: в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, волонтери, представники громадськості.

Фотогалерея