Відбулося нагородження «батальйону небайдужих»

|  06. 12. 2019

05 грудня у Білій Церкві відбулося урочисте святкування Міжнародного дня волонтера. В Україні цей день недарма передує Дню Збройних сил, що відзначається 06 грудня. Адже волонтерський рух у нашій країні став поширеним починаючи із Революції гідності та війни на сході України.

Це свято було засновано у 1985 році за ініціативи Генеральної асамблеї ООН.

У ході заходу із привітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Я хочу привітати вас усіх із цим святом. Такий волонтерський рух як в Україні – є унікальним у світі. Адже таких патріотів, які готові добровільно витрачати свій час, сили, здоров’я, кошти – немає більше ніде. Навіть листами та малюнками ви підіймали бойових дух наших воїнів у складні часи. Вони розуміли, що їх не забули і на них чекають вдома. Ви справжній приклад доброти, людяності й безкорисливості. Тому бажаю вам здоров’я та наполегливості!»


Цього дня з метою вшанування було нагороджено ряд волонтерів відзнаками різного рівня:

- відзнаками Міністерства оборони України – медалями «За сприяння Збройним силам України» за значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин та підрозділів Збройних Сил України, активну волонтерську діяльність та з нагоди Міжнародного дня волонтера;

- знаками народної пошани громадських діячів (відзнака «Служіння богу та Україні», медаль «За гідність та патріотизм», орден «Рицарський хрест») командира військової частини А2196 за безкорисно надану підрозділам Збройних Сил України допомогу під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення та з нагоди відзначення Міжнародного дня добровольців в ім’я економічного та соціального розвитку;

- подяками т.в.о. командира 72 ОМБр ім.. Чорних Запорожців за надану допомогу, моральну підтримку, високе почуття патріотизму, а також з нагоди святкування Міжнародного дня волонтера.

У свою чергу волонтери передали подяку начальнику управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрію Петрику від в.о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Ярослава Лагути  за активну громадянську позицію, особистий внесок у розвиток волонтерського руху та з нагоди Міжнародного дня волонтера. Також його було нагороджено орденом «Рицарський хрест».

За роки АТО та ООС на сході України волонтерський рух посилився та набув нового значення. Волонтер – звучить гордо. Вони рушійна сила нашої держави. Бажаємо усім волонтерам непохитності та мирного неба над головою!

У заході взяли участь: представники 72 ОМБр ім.. Чорних Запорожців, волонтерського руху Білої Церкви та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея