Засідання виконавчого комітету

|  10. 12. 2019

10 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 

 

 

 


Зміни до річного та помісячного розпису бюджету м. Біла Церква на 2019 рік

Члени виконавчого комітету внесли зміни до річного та помісячного розпису бюджету м. Біла Церква на 2019 рік за рахунок субвенції з державного бюджету. Зокрема:

-збільшено дохідну частину загального фонду місцевого бюджету за рахунок субвенції з місцевого бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету   на суму  458 568 грн;

-відповідно збільшено видаткову частину спеціального фонду місцевого бюджету щодо прєктних, будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування  на  суму  458 568 грн;

-здійснено перерозподіл обсягу субвенції з місцевого бюджету на виплату   допомоги сім’ям з дітьми,  малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету, а саме:

-зменшено видатки на надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям -105 994 грн;

- збільшено видатки з: надання допомоги при усиновленні дитини - 4 300 грн; надання допомоги на дітей одиноким матерям -5 796 грн; надання державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю - 81 511 грн; надання державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державної соціальної допомоги на догляд – 14 387 грн.

Міському фінансовому управлінню Білоцерківської міської ради доручено погодити дані зміни з постійною комісією міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету та фінансів обсягу субвенції з державного бюджету та підготувати проєкт рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 20 грудня 2018 р. № 3184-62-УІІ «Про бюджет м. Біла Церква на 2019 рік» та подати його на розгляд та затвердження міській раді.


Про відзначення Новорічно-Різдвяних свят у місті

Цього року загальнодержавні, релігійні Новорічно-Різдвяні свята у Білій Церкві відзначатимуться  з 19 грудня 2019 року до 19 січня 2020 року.

З метою їх належної організації виконавчий комітет міської ради прийняв відповідне рішення.

Так, основним місцем відзначення Новорічно-Різдвяних свят визначено території: площу ім.Т.Шевченка, Торгову площу та комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка».

Аби свята відбулися на належному рівні, ряду структурних підрозділів доручено забезпечити: проведення масових видовищно-розважальних святкувань, організацію та проведення святкових ярмарків з 19 грудня 2019 року до 19 січня 2020 року, створення та розміщення рекламної та інформаційної продукції, а також святкове оформлення міста з встановленням новорічної атрибутики.

Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» доручено підключити світлову святкову ілюмінацію та ярмаркові будиночки у  центральних районах міста (Торгова площа, вул. Леся Курбаса, Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, вул. Ярослава Мудрого, площа ім. Т.Шевченка), а також забезпечити постійне освітлення міста в ніч з 31 грудня 2019 року на 01 січня 2020 року та в ніч з 06 січня 2020 року на 07 січня 2020 року.

Рішенням також передбачено, що в дні проведення свят буде здійснюватися супровід невідкладної медичної допомоги, охорона громадського порядку, контролюватиметься організація безперебійної роботи підприємств, установ, організацій та відповідних служб, що забезпечують ліквідацію аварійних ситуацій.

Підприємствам, що надають транспортні послуги запропонують розглянути можливість подовження графіку надання транспортних послуг, а комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» доручать забезпечити подовження  графіку надання транспортних послуг з 31 грудня 2019 року на 01 січня 2020 року та з 06 січня 2020 року на 07 січня 2020 року.


Розроблено програму підтримки та розвитку парку культури та відпочинку  ім. Т.Г. Шевченка

Під час засідання було схвалено проект Програми підтримки та розвитку комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» на 2020-2021 роки.

Головною метою Програми є створення сприятливих умов для збереження, охорони паркової зони центральної частини Білої Церкви, поліпшення екологічного стану міста, використання парку в естетичних, пізнавальних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях, що відповідатиме соціально значущим інтересам і потребам різноманітних груп населення та духовним пріоритетам суспільства.

Серед основних завдань Програми такі:

1) запобігання банкрутства та відновлення платоспроможності комунального підприємства;

2) забезпечення статутної діяльності підприємства;

3) забезпечення комплексного підходу до вирішення проблемних питань господарської діяльності КП  БМР "Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка" в сучасних умовах;

4) збереження та розвиток паркової зони та зони розваг в центральній частині Білої Церкви;

5) забезпечення спільними зусиллями органів місцевого самоврядування та комунальним підприємством належного утримання та функціонування  парку;

6) зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази КП  БМР "Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка";

7) забезпечення виконання загальнодержавних, обласних та міських цільових програм.

Для досягнення мети своєї діяльності КП  БМР "Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка" планує реалізовувати наступні заходи: 

- забезпечення утримання та належного функціонування КП БМР «Білоцерківський  міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка»;

- поповнення обігових коштів підприємства;

- здійснення робіт з благоустрою та озеленення території парку;

- збереження зеленої зони, догляд за зеленими насадженнями;

- створення зелених зон, висадження багаторічних насаджень;

- проведення вибіркових санітарних рубок дерев та кущів.

- удосконалення та зміцнення матеріально-технічної бази парку;

На реалізацію запланованих заходів є така потреба: на 2020 рік – 1,5 млн грн, на 2021 рік- 2 млн грн.


Затверджено висновок комісії зі здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста

Комісія розглянула основні показники фінансово-господарської діяльності низки комунальних підприємств Білоцерківської міської ради та листи-звернення щодо можливості надання їм безповоротної фінансової допомоги на 2020 рік.

Комісія схвалила підтримати клопотання щодо фінансування у наступному році в межах передбачених видатків:

1. КП БМР «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» на поповнення статутного капіталу у 2020 році в сумі 3900,00 тис. грн, а саме:

- на капітальний ремонт покрівлі адміністративного будинку – 1500,00 тис. грн;

- на придбання пасажирського мікроавтобуса – 1400,00 тис. грн;

- на придбання спецтехніки (трактора з відвалом для прибирання снігу) – 1000,00 тис. грн.

Доручила - підготувати  та направити повідомлення про нову державну допомогу до Антимонопольного комітету України.

2. КП БМР «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» щодо можливості виділення безповоротної фінансової допомоги на поповнення статутного фонду в сумі 2783,5 тис. грн, а саме:

- для придбання комп’ютерного обладнання – 61,0 тис. грн;

- для придбання спецтехніки -2722,5 тис. грн.

3. КП БМР «Муніципальна варта» на фінансування Програми забезпечення діяльності підприємства на 2019-2021 роки в розмірі 2935,0 тис. грн з урахуванням рішення Антимонопольного комітету України від 02 вересня 2019 року № 582-р.

4. Протокольно доручити керівнику КП БМР «Муніципальна варта» до 15 грудня 2019 року привести у відповідність рішення виконавчого комітету міської ради щодо делегованих органом місцевого самоврядування повноважень; визначити коло осіб, яким делеговано такі повноваження; наказом по підприємству привести у відповідність штатний розпис КП БМР «Муніципальна варта»  з урахуванням вимог рішення Антимонопольного комітету України від 02 вересня 2019 року № 582-р.

5. Комісія не підтримала клопотання КП БМР «Муніципальна варта» про поповнення статутного капіталу підприємства для придбання автомобіля в розмірі 600,0 тис. гривень.


Інші питання, розглянуті в ході засідання:

- затверджено проектно-кошторисну документацію з проекту «Реконструкція нежитлової будівлі (незавершене будівництво) під адміністративну будівлю з розміщенням центру надання адміністративних та соціальних послуг (в форматі «Прозорий офіс») по вул. Театральна, 5 у м. Біла Церква Київської області», загальною кошторисною вартістю  76094,433 тис. грн;

- внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету міської ради від 24 липня 2018 року № 329 «Про уповноваження посадових осіб комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» (зі змінами) на складання протоколів про адміністративні правопорушення» шляхом викладення його в новій редакції;

- затверджено протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям, яким, в межах наявних бюджетних коштів, передбачених на виконання Програми фінансової підтримки ветеранських та громадських організацій соціального спрямування міста Біла Церква на 2019-2023 роки, перерозподілено залишок коштів, а саме: надано фінансову підтримку громадській організації «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій» в розмірі 15000,00 грн за рахунок невикористаних коштів передбачених для надання фінансової підтримки громадській організації Білоцерківська міська рада Організації ветеранів України, оскільки приміщенням за адресою: м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 44 ця громадська організація користувалася до 31.03.2019 р.;

- затверджено протокол комісії з питань надання бюджетних коштів на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, як головний розпорядник коштів субвенції з держаного бюджету місцевим бюджетам на вище згадані заходи має здійснити виплату грошової компенсації.

Оскільки до управління соціального захисту населення із заявами щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт з метою придбання житла звернулися 8 осіб, їх було розглянуто та здійснено відповідні розрахунки щодо виплат грошової компенсації:

- затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради з 01 січня 2020 року;

- внесено зміни до штатного розпису комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг»;

- прийнято рішення про організацію харчування в комунальній установі Білоцерківської міської ради «Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс». Харчування вихованців установи здійснюватиметься безоплатно, за рахунок коштів бюджету м. Біла Церква, передбачених на утримання установи. Вартість харчування одного вихованця становитиме 26,5 грн на день перебування;

- встановлено режим роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- розглянуто ряд звернень від приватних підприємств щодо надання дозволу на розміщення об’єктів зовнішньої реклами, з яким були прийняті відповідні рішення;

- розглянуто ряд питань щодо встановлення опіки та піклування малолітніх, захисту особистих, майнових та житлових прав дітей та ін.