Засідання виконавчого комітету

|  03. 01. 2020

03 січня  відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було ухвалено рішення про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію  та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» в м. Біла Церква. 

Рішення прийнято на підставі подання департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради від 02 січня 2020 року № 01, враховуючи лист комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» від 28.12.2019 р. № 2064, структуру та складові тарифу на теплову енергію в діючому тарифі комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» та фактичну собівартість в грудні, економічно-правові наслідки та фінансово-господарський стан підприємства, з метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», відповідно доручення голови Київської обласної державної адміністрації від 22.12.2019р., враховуючи постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 10.12.2018 р. № 1738 «Про встановлення тарифів на послугу з централізованого опалення, що надається населенню Комунальним підприємством      Білоцерківської          міської ради «Білоцерківтепломережа», яке є виконавцем цієї послуги», відповідно до ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Отож, у зв'язку зі зміною ціни природного газу у грудні 2019 року комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» зобов'язано застосувати при здійсненні нарахувань за грудень 2019 року виключно за категорією «населення» коефіцієнт 0,93 для перерахунку вартості теплової енергії, послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води.

Зміна розміру нарахувань має бути відображено в платіжних документах за грудень 2019 року, які будуть надіслані споживачам у січні 2020 року.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що тариф у Білій Церкві є одним із найнижчих у Київській області – 1550 грн за 1 Гкал, тоді, коли в інших населених пунктах – від 1700 і більше 2000 грн за 1 Гкал.

Слід зазначити, що ціна за наступні місяці буде коригуватися у разі прийняття відповідних  рішень Кабінетом Міністрів України. 

Обговорення питання можна переглянути тут

Під час засідання також були розглянуті питання встановлення опіки та піклування малолітніх осіб.

Фотогалерея