Відбулася 91 сесія міської ради

|  27. 02. 2020

27 лютого відбулось засідання дев’яносто першої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 

 

 

 


Невідкладна медична допомога функціонуватиме належно

Аби забезпечити належне функціонування невідкладної медичної допомоги в м. Біла Церква з 01 квітня 2020 року, було прийнято відповідне рішення.  Даним рішенням включено до напрямків діяльності комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» діяльність, пов’язану з наданням невідкладної медичної допомоги за рахунок коштів міського бюджету.

З метою організації надання невідкладної медичної допомоги населенню м. Біла Церква, головному лікарю даної медичної установи доручено забезпечити:

- організацію цілодобового графіку надання невідкладної медичної допомоги в тому числі у вихідні, святкові, неробочі дні та у нічний час;

- взаємодію відділення невідкладної медичної допомоги «Міського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1» з комунальним некомерційним підприємством Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також із соціальними службами, правоохоронними органами, підприємствами, установами та організаціями, органами місцевого самоврядування;

- надання невідкладної медичної допомоги в м. Біла Церква стосовно звернень пацієнтів, що належать до категорії не екстрених та направлення до пацієнтів бригад невідкладної медичної допомоги після отримання звернень, що належать до відповідної категорії обслуговування;

- видачу фельдшерської довідки про смерть в порядку, визначеному чинним законодавством України;

- медико-санітарний супровід бригадами невідкладної медичної допомоги спортивних та культурно-масових заходів, що проводяться Білоцерківською міською радою та її виконавчими органами, відповідно до вимог чинного законодавства з питань охорони здоров’я;

- укомплектування бригад відділення невідкладної медичної допомоги медичним персоналом та медикаментами для надання пацієнтам невідкладної медичної допомога вдома у тому числі у вихідні, святкові дні та у нічний час;

- технічне забезпечення та обслуговування транспортних засобів відділення, систем зв’язку з бригадами відділення невідкладної медичної допомоги;

- надання платних послуг з медичного обслуговування населення відповідно до чинного законодавства України;

 - доправлення вузькопрофільних лікарів-консультантів до пацієнтів для забезпечення консультативною лікувально-діагностичною медичною допомогою у період з 20.00 до 08.00 за такої потреби;

-  здійснювати інші передбачені законодавством заходи для надання невідкладної медичної допомоги дорослому та дитячому населенню м. Біла Церква.


Звернення з питання розробки та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроєктів щодо референдуму

Депутат міської ради Юрій Петрик озвучив звернення  до Офісу Президента України,

Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з питання розробки та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроектів щодо референдуму для вирішення питань загальнодержавного значення.

У зверненні йдеться, що згідно зі статтею 5 Конституції України «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ». Відповідно до статті 69 Конституції України «народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії».

Згідно зі статтею 72 Конституції України «всеукраїнський референдум призначається Верховною Радою України або Президентом України відповідно до їхніх повноважень, встановлених цією Конституцією.

Станом на сьогодні Верховною Радою України не прийнято нового Закону України про референдум. Зважаючи на це, чинним законодавством України не встановлено механізму прийняття та подальшої імплементації рішень громадян України щодо питань загальнодержавного значення, а саме: питання щодо зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення й впровадження ринку землі; питання щодо вступу України до НАТО та/або ЄС та будь-яких інших питань загальнодержавного значення.

Таким чином, для прийняття рішень загальнодержавного значення міська рада висловила прохання розробити та прийняти пакет законів України про народовладдя, що дозволить удосконалити механізм забезпечення реалізації громадянами України різних форм безпосередньої демократії, зокрема референдуму, створить реальну можливість утілювати рішення, прийняті на всеукраїнському референдумі, у сучасне соціально-економічне та суспільно-політичне життя країни, сприятиме подальшому розвитку громадянського суспільства в Україні.


Звернення щодо  впровадження земельної реформи

Депутат міської ради Андрій Король оголосив звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України  та народних депутатів України, Прем’єр-міністра України та звернення до народного депутата України, обраного в одномандатному виборчому окрузі №90 Бабенка М.В. щодо впровадження земельної реформи.

 

 

 

В документі висловлена стурбованість депутатів Білоцерківської міської ради тим, що проголосовані Верховною Радою України у першому читанні законопроєкт № 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», а також законопроєкти № 2194 та № 2195 не враховують думку переважної більшості громадян нашої країни щодо відкриття ринку землі. Метою земельної реформи в Україні має бути виключно добробут людини, розвиток села та забезпечення продовольчої безпеки держави.

Депутати  міської ради переконані, що в умовах сьогодення, українському народу потрібен шлях до розвитку та добробуту через створення нових суспільних відносин щодо прав володіння, користування і розпорядження землею сільськогосподарського призначення. Потрібен суспільний консенсус, щоб розв'язати гострий соціально-політичний конфлікт запропонованої Урядом моделі обігу землі. Досягнути цього консенсусу можна лише шляхом широкого суспільного діалогу.

Депутати висловили прохання:

- зупинити розгляд законопроєкту № 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», а також законопроєктів № 2194 та № 2195;

-провести всеукраїнський референдум щодо продажу земель сільськогосподарського

призначення до того, як виносити подібні законопроєкти на розгляд Верховної Ради України;

-розробити Національну програму реформування земельних відносин, яка після оприлюднення, буде схвалена в середовищі громад та фахових спільнот, породжуючи, таким чином, суспільний консенсус стосовно змісту та суті.

Після досягнення такого суспільного порозуміння. Національна програма реформування земельних відносин підлягатиме ухваленню Верховною Радою України та стане основою для внесення змін до чинних Законів України.

Народного депутата Бабенко М.В. попрохали невідкладно  виступити від імені виборців з відповідною депутатською ініціативою.

Звернення щодо скасування сплати за транспортування газу для населення

Відповідне Звернення  до Кабінету Міністрів України оголосив секретар міської ради Василь Савчук.

У звернені зазначається, що з 01 січня 2020 року набрала чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №3013 від 24.12.2019 р., згідно з якою жителі міста Біла Церква, як і всі українці, були збентежені, адже почали отримувати не одну, а дві квитанції для сплати за газ - окремо за обсяг спожитого ресурсу та окремо за його транспортування.

Практика свідчить, що газотранспортні мережі будувалися або за кошти місцевих бюджетів, або за кошти самих містян і вже потім передавалися на обслуговування газотранспортним компаніям. Люди стурбовані тим, що раніше вже вклалися в будівництво цих мереж, а тепер ще й мають заплатити за транспортування газу. Крім того, плата за транспортування газу нараховується навіть для тих домоволодінь, власники яких взагалі не отримували послугу з газопостачання, віддавши перевагу альтернативним джерелам теплопостачання або в силу інших обставин.

Крім того, нарахування платні за транспортування газу не відповідає вимогам Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та принципу справедливості, а саме: громадянам не було роз’яснено структуру даного платежу; громадян зобов’язують платити за транспортування газу, об’єм якого вони не використовували; сплата нарахована за об’єм газу минулого року, що є несправедливим, адже обсяги спожитого газу в поточному році можуть бути значно меншими, ніж минулоріч.

Від імені всіх жителів міста Біла Церква та депутатського корпусу Білоцерківської міської ради у лист містить вимогу:

1. Зобов’язати Прем’єр-міністра України надати всю повну та вичерпну інформацію про структуру та обґрунтовану підставу нарахування плати за транспортування газу;

2. Зобов’язати Прем’єр-міністра України та відповідальних осіб відкликати наявні платіжки за транспортування газу та сформувати відповідну справедливу ціну або навіть її скасувати з підстав її незаконності та необґрунтованості;

3. Зобов’язати відповідальних осіб щодо надання відповідних послуг не стягувати плату з громадян, які не користуються газом.


Депутатські заяви, звернення, повідомлення

На засіданні депутати заслухали ряд звернень, заяв та повідомлень.

 

 

 

 

Депутат міської ради Володимир Бабенко озвучив три свої повідомлення до  начальника Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області Сергія Болдиря в яких, на думку депутата, вчинено злочин щодо збереження пам’яток архітектури держаного значення, які розташовані на території Білої Церкви. Мова йде про забудову території навколо культової споруди Спасо-Преображенський собор, зміну зовнішнього вигляду Микільської  церкви;  забудови біля Ансамбля споруд пошти у Білій Церкві (Стара пошта); неналежного використання пам'ятки виробничої архітектури кінця XVIII століття – Склади Браницьких.

Депутатське звернення Андрія Короля до начальника філії головного управління по м. Київ та Київській області  АТ «Ощадбанк» С.Крючкова стосувалася інформації щодо закриття відділення «Ощадбанку» у мікрорайоні Гайок. У документі акцентовано увагу, що користувачами даного відділення переважно є представники соціально незахищених верств населення і через це відділення вони отримують пенсії та соціальні виплати,  сплачують рахунки за комунальні послуги тощо.  Оскільки, найближче відділення знаходиться за сім кілометрів, це створить жителям мікрорайону багато незручностей та додаткових витрат.  У зверненні прохання врахувати соціальні потреби жителів. У свою чергу, міська рада висловила готовність, за потреби, розглянути можливість надання приміщення для розташування відділення за пільговою ціною.

Друге депутатське звернення Андрія Короля було до міського голови Геннадія Дикого. В документі йдеться, що через відсутність гарячого водопостачання в місті, білоцерківці не мають можливості скористатися державними соціальними стандартами у сфері житлово-комунального  обслуговування. Управління соціального захисту не має можливості проводити перерахунки розмірів соціальних нормативів при нарахуванні субсидій. В зверненні прохання – зобов’язати виконавчий комітет міської ради прийняти рішення, яким зафіксувати факт відсутності централізованого гарячого водопостачання та провести відповідну процедуру, якою здійснити перерахунок субсидій.

У своєму виступі  депутат міської ради Вадим Кошель запросив всіх присутніх прийти на презентацію останньої книги Олександра Виговського «Безхатько», яка відбулася  27.02.2020р. о 16.00 у центральній бібліотеці.

 

 

 


Постійні депутатські комісії міської ради прозвітували про роботу в минулому році

Під час засідання про свою роботу у 2019 році прозвітували шість постійних депутатських комісій.

Голова постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Дмитро Поліщук надав таку інформацію про роботу даної комісії.

Комісією було проведено 12 засідань. Розглянуто та винесено на розгляд сесії 46 проєктів рішень.

Основні напрямки формування, розгляду, прийняття, контролю та виконання бюджету м. Біла Церква було виконано у повному обсязі згідно Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України та ЗУ «Про державний бюджет України на 2019».

Кожен з членів комісії приймав активну участь надаючи пропозиції, обговоренні питань та більш глибокого вивчення в розгляді проектів рішень.

Про роботу постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, оборонної роботи, запобігання корупції, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту  доповів її голова - Сергій Наконечний.

Так, за звітний період 2019 року було проведено 14 засідань комісії, на яких розглянуто 78 питань. Комісією було внесено на розгляд ради 42 проектів рішень, 36 з яких були підтримані радою на сесіях.

На контролі комісії перебуває 37 рішень Білоцерківської міської ради та 12 рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Комісією на засіданнях було прийнято 65 висновків та рекомендацій, на основі яких було направлено: 28 листів до місцевих органів самоврядування і правопорядку та 12 листів до обласних органів управління.

Протягом наступного періоду функціонування комісія планує і надалі проводити свої засідання з періодичністю не рідше одного разу на місяць, але у випадках гострої необхідності збиратись невідкладно, по мірі виникнення звернень громадян міста Білої Церкви та необхідності.

За наданою інформацією голови постійної комісії з питань житлової політики, комунального господарства, транспорту і зв’язку, природокористування, охорони довкілля та енергозбереження  Миколи Колосенка:  

члени комісії постійно опікуються проблемами жителів міста, за необхідності надають дієву допомогу, оперативно і кваліфіковано працюють над розв’язанням питань згідно з профілем діяльності комісії.

Основною організаційною формою роботи комісії є її засідання, які проводяться відповідно до плану роботи та за необхідності. Впродовж періоду роботи з 1 січня до 31 грудня 2019 року проведено вісім засідань на яких було розглянуто близько 70 проектів рішень та звернення від громадян міста.

До відання постійної комісії належать питання, які стосуються розвитку житлово-комунального господарства міста у сфері водопостачання і теплопостачання, водовідведення, експлуатації і ремонту житла, дорожнього і зеленого господарства, благоустрою та енергозбереження. Постійна комісія бере активну участь у роботі Білоцерківської міської ради, розглядає галузеві програми, контроль яких покладено на постійну комісію; виступає ініціатором розгляду питань, віднесених до її компетенції та виносить їх на розгляд міської ради; надає пропозиції до планів роботи міської ради та рекомендації до проектів рішень, що виносяться на розгляд Білоцерківської міської ради.

Основними питаннями на засіданнях постійної комісії залишаються: благоустрій міста; дотримання громадського порядку; реалізації міських програм; функціонування житлово-комунального господарства; по охороні навколишнього середовища та ін.

Особливу увагу постійна комісія приділяє розвитку житлово - комунального господарства міста Біла Церква в сфері енергоефективних та енергозберігаючих заходів.

Також одним із основним питанням залишається охорона навколишнього природного середовища, надання якісних послуг водопостачання та водовідведення, транспортна сфера міста, залучення коштів на виконання Програм, які дозволять покращити як благоустрій міста так і рівень життя мешканців міста.

Спостерігаючи за діяльністю комісії найбільш обговорюваними та дискусійними є питання щодо діяльності міських комунальних підприємств, утримання та ремонту доріг, вивозу твердих побутових відходів, оновлення та утримання інженерних комунікацій і житлового фонду.

Депутати опікуються проблемами жителів міста, за необхідності надають дієву допомогу, оперативно і кваліфіковано працюють над розв’язанням проблем згідно з профілем діяльності постійної комісії.

Звіт постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту,охорони здоров’я, материнства та дитинства Білоцерківської міської ради за 2019 рік (голова - Ігор Гейло).

Основною організаційною формою діяльності постійної комісії є її засідання. Засідання

комісії проводиться, як у відповідності з планом роботи ради та комісії, так і за потреби.

Всього за звітний період було проведено 8 засідань комісії, на яких розглянуто 77 питань, які з відповідними висновками і рекомендаціями внесено на розгляд сесій міської ради. Основними з яких є:

- Про надання грошової допомоги за рахунок Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Біла Церква «Турбота» на 2017-2022 роки;

- Про затвердження Положення про порядок надання матеріальної допомоги сім'ям та особам з числа молоді, які перебувають під соціальним супроводом Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, як ті, що опинилися у складних життєвих обставинах шляхом викладення його в новій редакції;

- Про створення житлового фонду соціального призначення для дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування , та осіб з їх числа у м. Біла Церква;

- Про затвердження Концепції створення будинку літніх людей;

- Про стан пенсійного забезпечення та легалізацію трудових відносин в місті Біла Церква;

- Про направлення матеріалів здобувачів премії Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування;

- Про порушення перевізниками м. Білої Церкви умов перевезення пасажирів пільгових категорій;

- Програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому

середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для дітей сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2018-2022 роки.

Члени постійної комісії основною метою своєї роботи вважають кваліфікований розгляд питань щодо своєї компетенції, постійний контроль за виконанням рішень ради та власних рекомендацій.

Про звіт постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного середовища та благоустрою за 2019.

 За звітний період проведено 43 засідання профільної комісії. Всі питання, які були винесені на розгляд постійної комісії були розглянуті та винесені на розгляд сесій міської ради.

Вперше в м.Біла Церква у 2019р. відбулися земельні торги.

Основні напрямки формування, розгляду, прийняття, контролю та виконання рішень були виконані в повному обсязі згідно із Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельним кодексом України.

Кожен з членів комісії брав активну участь, надаючи пропозиції, обговорюючи питання та більш глибоко вивчаючи проєкти рішень.

Сергій Мартинюк ознайомив із звітом постійної комісії міської ради з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна  та приватизації.

Даною комісією  було проведено в 2019 році 13 засідань.

Напрямок діяльності постійної комісії:

- готує висновки та рекомендації з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації;

- контролює виконання програм та рішень ради, а також заходів, передбачених іншими програмами та рішеннями ради, з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації;

- з метою здійснення депутатського контролю, систематично, але не рідше одного разу на рік, вивчає та подає за результатами звіт, який включає висновки та рекомендації щодо покращення функціонування з підзвітних і підконтрольних раді органів, підприємств, установ та організацій з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації;

- контролює процес приватизації, дотримання законодавства з питань приватизації та проводить аналіз її наслідків, надаючи раді раз на рік детальний звіт про хід приватизації;

- попередньо розглядає і подає погодження про передачу в оренду цілісних майнових комплексів і нежитлових приміщень;

- розглядає і погоджує експертні оцінки при приватизації об’єктів комунальної власності;

- вносить пропозиції та рекомендації з надання пільг в орендній платі, щоквартально проводить аналіз доцільності й ефективності від зданих в оренду приміщень та ін.


2020 – оголошено Роком  пам’яті Віктора Міняйла

З метою вшанування пам’яті видатного білоцерківця Віктора Міняйла, українського письменника, лауреата Національної премії України ім. Т.Шевченка та низки літературних премій і відзнак, Почесного громадянина Білої Церкви міська рада вирішила: затвердити План заходів щодо відзначення у 2020 році в м. Біла Церква Року пам’яті Віктора Олександровича Міняйла.

Зокрема даним планом передбачено провести:

- в січні поточного року  - літературно-мистецький фестиваль «Соборний дзвін»;

- протягом  року - інформаційно-просвітницькі, тематичні, навчально - виховні, культурно- мистецькі заходи з нагоди 100-річчя від дня народження видатного білоцерківця, а саме: літературні вечори, композиції, бесіди, зустрічі з письменниками рідного краю, вечори пам’яті, читання творів В. Міняйла, тематичні виставки архівних документів, речових пам’яток і фотоматеріалів тощо.

Також буде здійснено організаційні заходи з визначення та нагородження лауреатів Білоцерківської міської премії імені Віктора Міняйла за підсумками І етапу Всеукраїнського конкурсу - захисту науково - дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України.

У листопаді ц.р., до Дня української писемності та мови, буде проведено науково - практичну конференцію за творчістю В. О. Міняйла.

Крім того, планується здійснити видання повного зібрання творів В. О. Міняйла у 2021 році та розглянути можливість перейменування однієї з вулиць м. Білої Церкви на честь Віктора Олександровича.


Утворено молодіжну раду при Білоцерківській міській раді

Відповідне рішення, яким ухвалено утворення молодіжної ради при Білоцерківській міській раді та затвердження її складу було підтримано депутатами міської ради. Також було й затверджено її персональний склад. Так, до молодіжної ради увійшли представники 22 загальноосвітніх та вищих навчальних закладів міста, молодіжних громадських організації та ін.

Зокрема це:

1. Барицький Даніїл - учень Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Білоцерківської міської ради Київської області;

2. Вовна Анастасія - студентка Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну;

3. Гладюк Марта - учениця Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9 з поглибленим вивченням іноземних мов Білоцерківської міської ради Київської області;

4. Голуб Ілля - студент Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж»;

5. Дорошенко Катерина - Педагог-організатор Комунального закладу Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей»;

6.  Касян Карина - студентка Технолого-економічного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету ;

7. Лановська Наталія -  жителька м. Біла Церква;

8. Ліщенко Інна - студентка Білоцерківського національного аграрного університету;

9. Ліщук Наталія - представник Громадської організації «Білоцерківський січовий курінь ім. Богдана Хмельницького українського дитячо- юнацького товариства «Січ»;

10. Ломачинська Ірина - представник Громадської організації «Білоцерківська федерація волейболу»;

11. Петрівський Дмитро - учень Державного професійно-технічного навчального закладу «Білоцерківський професійний ліцей»;

12.  Романенко Дарія - студентка Державного вищого навчального закладу «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» ;

13. Снаговський Андрій - учень Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Білоцерківської міської ради Київської області ;

14. Степченко Лілія - представник ініціативної групи молоді «UFO (United Friends Organization)»;

15. Тищенко Ярослав - представник ініціативної групи Спортивного клубу «Авалон»;

16. Тютюнник Максим - представник ініціативної групи молоді «ТАСО»;

17. Удовенко Дарина - представник шкільної організації учнівського самоврядування «Країна успіху» Білоцерківської спеціалізованої природничо- математичної школи №16 ім. М. 0. Кириленка Білоцерківської міської ради Київської області;

18. Черненко Діана - жителька м. Біла Церква;

19. Швець Валерія - представник шкільної організації учнівського самоврядування «ТЕМП» (Талановите Ерудоване Молоде Покоління) Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 ім. Т. Г. Шевченка Білоцерківської міської ради Київської області;

20. Швидка Юлія - студентка Білоцерківського інституту економіки та управління вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»;

21. Юрченко Марина - студентка Комунального закладу вищої освіти Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно- педагогічний коледж»;

22. Яковлева Аліна - представник федерації учнівських організацій «Єдність» .


Затверджено цільову програму щодо оснащення вузлами комерційного обліку води

Депутати затвердили Програму оснащення вузлами комерційного обліку води багатоквартирних житлових будинків у місті Біла Церква на 2020-2021 рокиє

Метою Програми є виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» щодо налагодження у місті Біла Церква 100% комерційного обліку споживання послуг з централізованого постачання води та скорочення необлікованих витрат води у внутрішньобудинкових системах водопостачання, що, як наслідок, призведе до зменшення витрат співвласників багатоквартирних будинків на оплату послуг з централізованого постачання води.

Передбачається, що встановлення вузлів комерційного обліку води здійснюватиметься  рівними частинами в період з 2020 по 2021 рік. Перелік об’єктів, що підлягають оснащенню вузлами комерційного обліку води на кожен рік та технічні характеристики засобів вимірювальної техніки, які будуть встановлюватися у якості комерційних засобів обліку у багатоквартирних будинках, визначатимуться постійною комісією міської ради з питань житлової політики, комунального господарства, транспорту і зв’язку, природокористування, охорони довкілля та енергозбереження та затверджується виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради.

Закупівля робіт з оснащення вузлами комерційного обліку води багатоквартирних житлових будинків у місті Біла Церква проводитиметься головним розпорядником бюджетних коштів у відповідності до вимог чинного законодавства України.

Звіт про хід виконання Програми оснащення вузлами комерційного обліку води багатоквартирних житлових будинків у місті Біла Церква оприлюдниться головним розпорядником бюджетних коштів на власному веб-сайті та на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.

Фінансування Програми буде здійснюватися за рахунок коштів в межах щорічних запланованих асигнувань з державного та обласного бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством. Орієнтовна вартість заходів, що увійшли до Програми (на період 2020-2021 роки) за рахунок коштів міського бюджету, складає близько 30 млн. грн.


Інші питання, розглянуті під час засідання:

- внесено зміни до Статутів комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та  «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2» шляхом викладення його в новій редакції;

- прийнято рішення про закупівлю рукавів пожежних напірних, паливно-мастильних матеріалів та передачу їх 1 Державному пожежно-рятувальному загону Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області;

- визначено переліки видів робіт та об’єктів для відбування засудженими кримінального покарання у вигляді громадських робіт та видів робіт та об'єктів, на яких порушники повинні виконувати оплачувані суспільно корисні роботи на території м. Біла Церква у 2020 році;

- внесено зміни до Статутів комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради: «Білоцерківська міська лікарня №4», «Білоцерківське міське паталогоанатомічне бюро», «Білоцерківська міська лікарня № 1», «Білоцерківська міська лікарня №3», «Білоцерківський пологовий будинок», «Дитяча стоматологічна поліклініка», «Білоцерківська міська лікарня № 2» шляхом викладення їх  в новій редакції;

- розглянуто низку рішень щодо використання комунальної власності, земельних  та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.