Білоцерківська громада отримала чудову звістку – Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність» стала учасником проєкту “Пілотування мережевої моделі розвитку громадських центрів правосуддя в Україні”

Дата : 
2020-05-26

Білоцерківська громада отримала чудову звістку – Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність» стала учасником проєкту “Пілотування мережевої моделі розвитку громадських центрів правосуддя в Україні” і це надало можливість відкрити у громаді Громадський центр правосуддя. Що це означає для білоцерківців?

Громадський центр правосуддя — це “єдине вікно” доступу людей до правових, адміністративних та соціальних послуг. Тобто, тепер не потрібно “оббивати пороги чиновницьких кабінетів та інстанцій в пошуках істини”, мешканці громади, мають можливість в одному місці отримати всю необхідну інформацію.

Центр надає наступні послуги:

1. Правова допомога, яка передбачає: 

– роз’яснення законодавства; 

– сприяння громадянам зорієнтуватися щодо наявних можливостей правової допомоги; 

– організація та проведення просвітницьких заходів для мешканців Білоцерківщини. 

2. Сприяння вирішенню проблем в громаді, а саме:

- допомагаємо клієнтам спілкуватись з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, щоб вирішити проблеми громади або трудові спори;

- організація діалогових майданчиків, куди будуть запрошуватися представники поліції, суду, органів місцевого самоврядування для спільного вирішення проблем громади. 

3. Ще один  відносно “новий”, але надзвичайно важливий напрямок — це альтернативне вирішення спорів, що включає в себе:

- медіацію;

- вирішення сімейних конфліктів;

- підтримка роботи шкільних служб порозуміння. 

Звертаємо вашу увагу, що в період карантину правова допомога та консультації надаються у дистанційному режимі наступними засобами зв’язку:
Телефони:+380996040650, +380683329421

Ел. пошта: [email protected]

Онлайн-чат на сайті: www.ldn.org.ua

Фізична адреса Центру: Київська область, м. Біла Церква, вул. Леваневського, 55

Графік роботи: пн.-пт. – 10.00-17.00

(УВАГА! Зараз Центр працює ВИКЛЮЧНО дистанційно).

*Діяльність центру стала можливою завдяки програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» реалізується з жовтня 2016 року і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проєктів USAID «Україна: верховенство права» та «Справедливе правосуддя».