Керуйте простором в якому живете та працюєте: в Білій Церкві презентовано екосистему розумного простору

|  26. 05. 2020

26 травня в м.Біла Церква було презентовано універсальну екосистему розумного простору, розробником якої є Компанія ОМО СИСТЕМС.

Дана система має на меті зробити розумний простір доступним для кожної сім’ї, покликана полегшити життя людей, мінімізувавши участь людини в управлінні процесами, максимально їх автоматизувавши. За допомогою даної системи, яка керується мобільним додатком ОМО можна створити затишний дім, офіс, підприємство чи будь-яку іншу територію, дистанційно контролюючи та керуючи засобами затишку та безпеки.

Презентацію було проведено для представників житлово-комунальних господарств, ОСББ, підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг, установ, які здійснюють охороні функції та ін.

Відкриваючи захід міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Попередньо коротко ознайомившись з даною презентацією маю зауважити, що всім присутнім має бути цікава пропозиція Компанії ОМО СИСТЕМС щодо забезпечення, в першу чергу, безпеки установ, закладів та житлового фонду міста, забезпечення охоронних функцій в навчальних закладах. Створення таких умов, коли відбуватиметься контроль та відповідно економія витрат за

тепло-, енергопостачання в багатоквартирних будинках тощо.

При встановленні такої системи в комунальних закладах ми зможемо більш ефективно управляти майном, позбавившись впливу людського фактора, вивівши всі сигнали на пульти за допомогою спеціальних датчиків. При екстрених випадках та аварійних ситуаціях також надходитиме сигнал до відповідних підрозділів.

Важливо, що є можливість під'єднати систему розумне місто до вже функціонуючих серверів Smart City, які використовуються в Білій Церкві. Наприклад, це може дати, в ракурсі охорони громадського порядку, додаткові можливості для Муніципальної варти вчасно, швидко та ефективно реагувати на попередження та розкриття порушень, ОСББ – вчасно та ефективно реагувати на витоки тепла в будинку, аварії на водопровідних мережах, батькам – відстежувати безпечне перебування дитини вдома, навчальному закладі та ін.

Сьогоднішня презентація має на меті ознайомити всіх з новими технологіями, які використовуються у світі, аби максимально покращити комфорт та безпеку жителів Білої Церкви. Також, використання нових підходів дозволить надалі економити власні кошти білоцерківців та кошти міського бюджету».

Презентацію провів генеральний директор Компанії ОМО СИСТЕМС Вадим Сидоренко, наголосивши, що це є український стартап. Він відмітив, що сьогодні IT технології спрощують життя, дозволяють менше тривожитися, створюють комфорт, захищають майно, економлять гроші та час. Такі технології надають повну свободу вибору, інтелектуальні рішення контролю й управління простором, можливість швидко і легко створити розумну квартиру, будинок або офіс під свої переваги та бюджет.

Поінформував, що персональний мобільний помічник ОМО, дозволяє дистанційно контролювати і керувати пристроями комфорту, доступу та безпеки зі смартфона в будь-якій точці планети. Система дозволяє об’єднати пристрої, датчики, відеокамери різних брендів

в одному мобільному застосунку ОМО.

Мобільний застосунок ОМО: відкриває двері, вікна, ворота та шлагбауми; робить відеоспостереження розумним; захищає майно від злодіїв; зупиняє потоп і витік газу; керує світлом, жалюзі та шторами; регулює опалення та провітрювання приміщень; запобігає пожежам; контролює електроприлади.

Розумний будинок OMO – це ідеальний варіант для: квартир і будинків, комунальних служб, магазинів, офісів, промислових підприємств, охоронних організацій, торгових і бізнес-центрів та ін.

Вадим Сидоренко зупинився на кейсах, які уже функціонують на основі системи ОМО: розумне освітлення, дистанційне зняття показників з лічильників, система безпеки навчальних закладів, контроль доступу до приміщень, розумні бокси, аудит споживання теплової енергії, антипотоп та ін.

Наприклад, з допомогою сервісу «Розумний ключ» є можливість відкривати двері, ворота або шлагбауми, відправляти та отримувати гостьові ключі, контролювати доступ з мобільного додатку ОМО. Сервіс «Безпека» дозволяє ставити приміщення під охорону в один клік. ОМО проінформує про те, що відбувається у вашому житловому або робочому приміщенні та автоматично відреагує на тривогу. «Відеоспостереження» об’єднає всі камери в єдину систему контролю з телефону та надасть можливість дивитися відео з камер зі смартфона онлайн або в записі. Відеоспостереження ОМО дозволяє розпізнавати обличчя та автомобільні номери. «Комфорт» - керує освітленням та кліматом в приміщеннях зі смартфона, економить до 35% на комунальних платежах.

У ході заходу генеральний директор компанії ОМО СИСТЕМС Вадим Сидоренко наголосив, що є можливість створювати різні сценарії роботи за допомогою розумних датчиків, надав відповіді на ряд питань щодо технічних умов встановлення системи, обслуговування, безпеки щодо зовнішнього втручання та ін.

Фотолалерея