Обережно!! Ботуліізм!!

|  28. 05. 2020

Ботулізм (з лат. botulus — ковбаса) — гостре токсико-інфекційне захворювання, яке зумовлює токсин Clostridium botulinum. Збудники ботулізму широко поширені в природі з постійним місцем існування у ґрунті, утворюють спори, надзвичайно стійкі до впливу хімічних і фізичних факторів. Практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишечника тварин, птахів, риб можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Проте захворювання може виникнути тільки при вживанні тих, які зберігалися при анаеробних або близьких до анаеробних умовах без попередньої достатньої термічної обробки.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати. Будь-яке отруєння не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей.

Прислухайтесь до нижчевказаних порад: