Секрет довгого життя, у чому він? Сторічний ювілей відсвяткувала Марія Ясонівна Карук

|  29. 05. 2020

Не кожному у наш час щастить навіть особисто побачити сторічного жителя, тому мати в родині 100-річного ювіляра це справжнє щастя та неймовірне свято.

Таке справжнє свято відбувається, сьогодні, 29 травня, в родині жительки нашого міста - Марії Ясонівни Карук.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого ювілярці було вручено вітальну адресу, квіти, торт та матеріальну допомогу.

Кожний 100-річний ювілей є гордістю Білої Церкви. Звичайно, у кожного  ювіляра своя історія, свої секрети довголіття. Марія Ясонівна зробила вагомий вклад у розвиток нашого  міста своєю невтомною працею, вихованням дітей та онуків, яскравим прикладом людяності, мужності, мудрості, сили волі та порядності.

З дня свого народження М.Я. Карук проживає в місті Біла Церква, на Заріччі. Навчалася в середній школі № 13, де здобула початкову освіту.

Після закінчення школи вступила до Білоцерківського педагогічного технікуму, який успішно закінчила, пішла працювати педагогом в середню школу № 2.

23 листопада 1940 року одружилася. Під час Другої світової війни проживала в окупованій Білій Церкві до закінчення війни, чекаючи чоловіка, який захищав Батьківщину з 1941 по 1945 р.р. Має статус учасника Великої Вітчизняної війни.

З 1962 р. працювала на Білоцерківському Електроремонтному заводі звідки й пішла на заслужений відпочинок.

Зі своїм чоловіком прожили 55 роки. Має двох дітей, шість онуків та вісім правнуків.

На даний час догляд за Карук Марією Ясонівною здійснює її дочка Валентина Михайлівна.

М.Я. Карук як і жителі міста, яким виповнилось 100 років, відповідно до міської комплексної  програми «Турбота» отримуватиме щомісячну доплату до пенсії в розмірі 200 грн. Всього в місті наразі  проживає три особи, яким вже виповнилось 100 років.

Дивлячись на цю сивочолу, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. За 100 років Марія Ясонівна пройшла нелегкий шлях, вона й досі користується повагою серед людей, радує свою родину добрим словом, мудрими порадами, материнськими обіймами.

То ж бажаємо ювілярці міцного здоров'я, гарного настрою, бадьорості духу та родинного тепла.

Фотогалерея