Цифровізація громади – Smart City

|  15. 01. 2021

15 січня у Білій Церкві відбулася презентація єдиної платформи електронної взаємодії, управління даними та сервісами громади, яку планується впровадити до використання в рамках комплексної цільової програми  «Розумна громада» на 2021-2023 роки.

Комплексну цільову програму «Розумна громада» було затверджено на сесії Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 69-05-VIIІ. Дана Програма розроблена з урахуванням вимог законів України та відповідає пріоритетним напрямам розвитку Білоцерківської міської територіальної громади. Заходи програми спрямовані на розбудову надійної інфраструктури для використання інновацій призначених для удосконалення управління  та створення умов із залучення громадян - членів Білоцерківської громади до участі в прийнятті рішень. А також для надання населенню якісних електронних послуг, створення безпечних умов проживання в Білоцерківській МТГ, забезпечення інформаційної безпеки та протидії кіберзагрозам тощо. Рішенням передбачається, що на 2021 рік для реалізації програми необхідно 9,4 млн грн.

Тож цього дня представники Компанії FDI Ukraine Владислав Шалений та Сергій Стефанський презентували Платформу Urbio на базі якої вже працюють реєстри територіальних громад в ряді міст України. Дана Платформа є основою та фундаментом створення розумного міста для збирання, сортування та опрацювання даних.

На початку заходу міський голова Геннадій Дикий звернувся до присутніх зі вступним словом: «Білоцерківська міська територіальна громада одна з найбільших в Україні. Я вважаю, що нам необхідно відходити від тих часів, коли щоб отримати якийсь документ – потрібно було вистояти кілька годин у черзі. І наша ціль – це зробити нашу громаду технологічно розвинененою, соціально відповідальною та комфортною для життя. Це надасть нам неабиякі переваги в конкурентноспроможності перед іншими містами. Тому цей крок – це крок у прогресивне та безпечне майбутнє».

Платформа надає можливість користування такими продуктами:

- реєстр територіальної громади – система дозволяє виконувати необхідні реєстраційні дії з автоматичним формуванням необхідних документів - реєструвати або знімати з реєстрації за місцем проживання (перебування) мешканця громади, друкувати заяви, довідки, повідомлення. Реєстраційні записи підписуються КЕП (ЕЦП) користувача який виконує реєстраційну дію;

- Urbio Облік адрес - система дозволяє вести адреси фізичних об’єктів (будівлі, елементи інфраструктури) використовуючи єдиний уніфікований підхід;

- платформа Urbio  - є технологічною основою для зручного та ефективного керування розумним містом/регіоном, яка дозволяє автоматизувати централізований облік та управління даними користувачів всіх модулів Платформи.

Одна з найбільших переваг від встановлення Реєстру – це переведення послуг, які надає міська рада, в онлайн формат.

Варто зазначити, що напередодні Компанія FDI Ukraine провела індивідуальний аналіз та аудит роботи міської влади, врахувала усі особливості Білоцерківської громади та провела консультації із фаховими структурними підрозділами щодо впровадження деяких аспектів «Розумної громади».

Присутні мали можливість задати запитання, які їх цікавили та отримати кваліфіковану відповідь основану на індивідуальних потребах.

У заході взяли участь: перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступник міського голови Анатолій Кравець, секретар міської ради Дмитро Киришун, депутати Білоцерківської міської ради, представники структурних підрозділів міської ради та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея