« З Україною в серці, з надією в душі!»

|  19. 06. 2019

Національно-патріотичне виховання учнівської молоді, формування активної громадянської позиції та готовності до захисту України є як ніколи актуальним для нашої держави. З цією метою департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Комунальним закладом Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» було організовано проведення ІІ обласного етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Тематичні заходи  відбуватимуться 19-22 червня ц.р. на базі військової частини розташованої у м.Біла Церква  та Комунального закладу Київської обласної ради «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів - центр реабілітації».

Учасниками гри стануть 45 роїв (команд) з районів, міст, ОТГ Київщини та рій з міста Авдіївка Донецької області. Загальна кількість учасників - 360 юних джур, 80 виховників.

19 червня у м. Білій Церкві біля стели Героям Небесної Сотні заходи розпочалися збором та шикуванням учасників гри. Вони взяли участь у парадному однострої,  церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Пам’ятаймо подвиг Героїв».

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий звернувся до присутніх зі словами привітань: «Я радий вітати вас усіх у нашому славетному місті. Дивлячись у ваші очі я вірю, що в України є майбутнє завдяки вам: молодим, патріотичним, сміливим, загартованим. Бажаю вам достойно представити Київську область на Всеукраїнських змаганнях. Перемог вам!»

Далі учасники переїхали до місця дислокації легендарної 72–ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, де відбулося урочисте відкриття гри.

До роїв звернувся т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, який зазначив: «Я хочу побажати кожному з вас показати свою силу, спритність, досягнути гарних результатів та щоб найкращі з вас повернулися із Всеукраїнських змагань із перемогою. Здоров’я вам, щастя і мирного неба!»

Також Геннадій Дикий та В’ячеслав Кучер поклали до пам’ятного знаку загиблим воїнам 72 ОМБр імені Чорних Запорожців квіти та вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять тих, хто не повернувся із зони бойових дій.

На території військової частини було розгорнуто локацію «Український патріот», на якій джури зустрілися з військовослужбовцями 72-ї окремої механізованої бригади, взяли  участь у майстер-класах «Проходження військової смуги перешкод», «Збирання та розбирання автоматичної зброї», конкурсах «Впоряд» та «Стрільба з пневматичної зброї».

 Військовослужбовцями бригади для дітей було організовано знайомство з солдатським побутом, обід відбувся у солдатській їдальні.

По завершенню програми заходів у військовій частині,  учасники гри поїхали до Комунального закладу Київської обласної ради «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів - центр реабілітації».

Протягом наступних трьох днів передбачено проведення ще 7-ми конкурсів. У конкурсі «Добре діло» джури звітуватимуть про проведені добрі справи: екологічні, патріотичні акції, волонтерську допомогу воїнам АТО, ООС, літнім людям тощо. Під час конкурсу «Рятівник» демонструватимуть навики надання долікарської допомоги. Туристську майстерність рої покажуть на туристсько-спортивній смузі перешкод, під час конкурсів «Топографія» та «Таборування». Також програмою гри передбачено конкурси: творчо-мистецький звіт роїв «Ватра» та інтелектуальна вікторина «Відун».

У заходах гри візьмуть участь представники громадських організацій: Рада Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації, Рада матерів та дружин учасників АТО, Український націоналістичний конгрес.

Переможці конкурсної та змагальної програм будуть відзначені грамотами департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, пам’ятними кубками.

У заході взяли участь: директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова, заступник міського голови Катерина Литвиненко, начальник управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, голова громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Олена Лісовенко, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ. 

 

 

 

 

Фотогалерея