У Білій Церкві з робочим візитом перебував Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль

|  28. 05. 2020

28 травня в м.Біла Церква з робочим візитом перебував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Разом з Прем’єр-міністром України місто відвідали,Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін та ряд представників сфери охорони здоров’я Київської області.  

Прем’єр-міністр України відвідав Філію КЗ КОР «КОЦЕМД та МК» Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги, яка розміщена на території Білої Церкви та провів зустріч з колективом. У ході зустрічі були обговорені питання щодо фінансування установи, медикаментозного забезпечення, подальшої організації її функціонування. 

Денис Шмигаль поінформував про роботу Уряду щодо забезпечення сфери  охорони здоров’я необхідним обладнанням, транспортними засобами, медикаментами, засобами індивідуального захисту та зупинився на заходах по перегляду механізмів фінансування, максимально враховуючи потреби галузі, в тому числі на такі напрямки як туберкульозний, психіатрія та ін. Акцентував увагу на продовженні впровадження реформи медицини в Україні, скориговуючи наступні дії та врахувавши помилки.

Окремою темою розмови стало питання щодо роботи колективу Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги в умовах пандемії коронавірусу COVID-19, забезпечення  медиків засобами індивідуального захисту, медикаментами. Оговорювалося також питання нарахування оплати праці медикам та збереження кількості діючих медичних бригад в установі. 

«Наразі наша держава працює, як і увесь світ працює в умовах невизначеності, проте ми вчимося протидіяти коронавірусу та разом з тим, робимо кроки, аби вирішувати проблеми, які  існують», - зауважив Прем’єр-Міністр та відмітив, що всі пропозиції та зауваження, які будуть висловлені в ході зустрічі працівниками сфери є важливими, адже вони скориговуватимуть подальший рух  Уряду в сфері медицини.

Працівниками Станції екстреної медичної допомоги було задано ряд запитань та висловлено низку пропозицій щодо  організації подальшої їх роботи. 

На зустрічі були присутні міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук та ін.

Цього ж дня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та інші посадові особи відвідалиТОВ «Фармацевтичний завод „Біофарма“». 

Фотогалерея