Енергоефективні заходи – один із пріоритетів місцевої влади

|  27. 12. 2023

Білоцерківська міська рада затвердила дві програми, покликані допомогти ОСББ, які впроваджують енергоефективні заходи у межах Програми «Енергодім». Зменшенню навантаження на ОСББ сприятиме часткове співфінансування таких заходів, а також відшкодування частини відсотків за кредитами з бюджету громади.

«Підвищення енергоефективності житлового фонду – спільне завдання Фонду, місцевої влади та співмешканців багатоквартирних будинків, – коментує директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк. – Вдячний активним ОСББ, які продовжують термомодернізацію своїх будинків навіть під час війни. І Білоцерківській міській раді, яка розробила дві важливі ініціативи для підтримки таких ОСББ. Закликаю ОСББ приєднуватися до Програми Фонду, яка дає змогу досягти значної економії енергії та зменшити суми у платіжках за комунальні послуги. Відтепер ви можете отримати і додаткову підтримку за місцевими програмами».

Програма з відшкодування частини витрат на енергоефективні заходи для ОСББ Білоцерківської міської територіальної громади на 2024–2026 роки дозволяє ОСББ залучити співфінансування з місцевого бюджету на рівні 30% на енергоефективні заходи.

Програма відшкодування з місцевого бюджету частини відсотків за кредитами, залученими ОСББ Білоцерківської міської територіальної громади, які беруть участь y Програмі «Енергодім», на 2024–2026 роки зменшує фінансове навантаження на співмешканців, що залучають кредитні кошти. З місцевого бюджету може компенсуватися до 15% річних, але не більше 500 тис. грн для одного ОСББ на рік.

Детальніше на сайті за посиланням http://tinyurl.com/49bsz5x4

#Фонд_ЕЕ #Енергодім #енергоефективність #ВідновиДІМ #відновлення #ОСББ

European Union in Ukraine GIZ Ukraine Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew IFC – International Finance Corporation Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

За матеріалами Фонду енергоефективності