Відбулося засідання позачергової 49 сесії Білоцерківської міської ради

|  28. 12. 2023

28 грудня відбулося засідання позачергової 49 сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання, на розгляд якого було винесено понад 100 питань порядку денного.

Перед початком засідання депутат Київської обласної ради Олександр Поляруш вручив від Київської обласної ради нагрудний знак «За заслуги перед Київщиною» голові ГО «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій» Вʼячеславу Вовченку.

Почесну грамоту Київської обласної ради було вручено керуючому справами виконавчого комітету Анні Олійник.

Подяками Київської обласної ради нагороджено: депутатів Білоцерківської міської ради Юлію Місевру, Оксану Сахарову, Вікторію Шишковську; представників Білоцерківської міської ради – начальника управління регулювання земельних відносин Олесю Борзак, начальника загального відділу Михайла Піскоцького, начальника юридичного управління Сергія Швеця, начальника відділу транспорту та звʼязку Олену Шевченко, голову ГО «Ветерани, інваліди-ліквідатори, учасники бойових дій органів внутрішніх справ Ларису Будову.

Депутат міської ради Анатолій Плєшаков виступив з приводу розгляду можливості коригування певних аспектів цільових програм щодо забезпечення безпеки громади.

Депутат міської ради Ольга Нагорна озвучила заяву від фракції Політичної Партії «Слуга народу» у міській раді щодо обрання секретаря міської ради під час минулого засідання сесії міської ради.

Пільгова оренда приміщень

Під час засідання депутати прийняли рішення щодо встановлення пільгової плати за оренду нежитлових приміщень на 2024 рік для Білоцерківського приватного ліцею «Міцва-613», Академічної художньої школи та Клубу ветеранів і любителів велоспорту.

Також було прийнято рішення про надання в безоплатне користування нежитлових приміщень комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 рік. Відповідно до цього рішення, ряду суб’єктів будуть надані в безоплатне користування нежитлові приміщення комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади з 01 січня до 31 грудня 2024 року для здійснення статутних завдань.

Зокрема це Білоцерківське міське відділення Української Асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців м. Біла Церква; Білоцерківська міська громадська організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Громадська організація «Білоцерківська міська організація ветеранів України»; Громадська організація «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій»; Білоцерківська міська громадська організація «Інвалідів, ветеранів Чорнобиля».

Під час сесії було внесено зміни до ряду програм

Шляхом внесення змін до відповідних Програм, було прийнято ряд рішень щодо надання безповоротної фінансової підтримки комунальним підприємствам Білоцерківської міської ради – «Білоцерківтепломережа» на 2023 рік та «Світанок» на 2024 рік.

 

Також депутати внесли зміни до низки програм, а саме:

- Програми співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків м. Біла Церква на 2019-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 28 березня 2019 року № 3551-68-VII;

- Програми охорони довкілля в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 30 листопада 2023 року №4799-47-VIII.

 

Бюджетне питання

Депутати внесли зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 № 3391-36-VІІІ «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік». Як зазначила начальник фінансового управління Білоцерківської міської ради Світлана Терещук під час доповіді, Білоцерківській громаді було виділено субвенцію з державного бюджету ( у сумі 5 млн 267,7 тис. грн) на придбання в заклади освіти мультимедійного обладнання. Тож прийнявши відповідні зміни до рішення, депутати підтримали передачу цієї субвенції до міського бюджету.

 

Про присудження Премії Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування

З метою забезпечення оптимального функціонування у Білоцерківській міській територіальній громаді цілісної системи роботи щодо сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, міською радою було вирішено: присудити Премію Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування:

  • Курінній Любові Олександрівні, 05.01.1988 р. н., члену правління громадської організації «Ми особливі» - за внесок у розвиток місцевого самоврядування, активну громадянську позицію, досягнення значних результатів у напрямку створення умов для інклюзивного навчання i всебічного розвитку дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами, ïx соціалізації;

  • Щербині Олександрі Євгеніївні, 01.08.2003 р. н., волонтерці, помічниці юриста, керівниці волонтерського штабу Білоцерківської міської громадської організації «Правова єдність» - за внесок у розвиток місцевого самоврядування, волонтерську діяльність, реалізацію i підтримку соціально значимих проектів у напрямку надання соціальної та правової допомоги членам громади та внутрішньо переміщеним особам.

 

Під час сесії було прийнято низку інших питань

 

Депутатами було прийнято рішення про визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в Білоцерківській міській територіальній громаді за ІV квартал 2023 року. Згідно з розрахунком, вона становить 746,79 грн.

Також депутати затвердили:

- Порядок визначення плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності Білоцерківської міської територіальної громади;

- інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді у галузі земельних відносин;

- Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа».

Назву Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Служба приватизації державного житлового фонду» було змінено на Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Міська служба комунальних послуг». Внесено зміни до установчих документів Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Служба приватизації державного житлового фонду».

Головною метою діяльності Підприємства є здійснення господарської управлінської діяльності спрямованої на задоволення потреб Підприємства, Білоцерківської міської територіальної громади, а також наймачів, орендарів та власників житлових та нежитлових приміщень (співвласників багатоквартирних будинків), в частині забезпечення сталого та енергоефективного функціонування житлового фонду, надання житлово-комунальних послуг, обслуговування об’єктів благоустрою, що перебувають у комунальній власності Білоцерківської міської територіальної громади, а також обслуговування фізичних та юридичних осіб незалежно від форм власності з питань їх інформаційно-аналітичного та консультаційного забезпечення.

Також депутати затвердили план роботи Білоцерківської міської ради на 2024 рік, розглянули низку земельних та майнових питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фото