Жителька Білої Церкви відзначила 100-річний ювілей

|  02. 01. 2024

Сто років – ціла епоха. Таку дату можна назвати найвизначнішою в житті не тільки ювіляра, але і всієї громади, адже не кожному судилося дожити до такого поважного віку. І саме таку подію відзначали у Білоцерківській громаді, адже 2 січня свій 100-річний ювілей святкувала Марія Харитонівна Петренко.

У родинному колі, разом з рідними та близькими, із поважною датою ювілярку привітав і міський голова Геннадій Дикий. Він побажав Марії Харитонівні міцного здоров’я та злагоди всій великій родині.

Начальник управління соціального захисту населення міської ради Юлія Терещук побажала ювілярці, життєлюбності та оптимізму, а близькі люди щоб радували своєю увагою та турботою.

Ювілярці був вручений вітальний адрес, грошова допомога, солодкий подарунок та квіти.

Найтепліші слова вітань та вдячності цього дня лунали на адресу Марії Харитонівни від її найрідніших людей – доньок, онучок та правнучки.

  • Наша бабуся прожила дуже довге і дуже нелегке життя, – розповідає правнучка Софія. – На її долю випали і Голодомор, і Друга Світова війна. Але навіть у непростих ситуаціях вона завжди дуже гідно трималася, не втратила чудових людських якостей і виховала нас усіх такими ж добрими та людяними. І за це ми їй щиро вдячні!

На знак вдячності за віншування ювілярка заспівала українських народних пісень.

Марія Харитонівна народилася у с. Курінне Ніжинського району Чернігівської області 2 січня 1924 року. З початком Другої Світової війни вимушена була припинити навчання в школі. Розпочала свою трудову діяльність у жовтні 1944 року, працювала в камері схову на вокзалі м. Бахмач Ніжинського району Чернігівської області.

Після одруження та народження дочки Ганни, у 1946 році переїхала до м.Біла Церква. З 1950 по 1956 рік працювала у військовому шпиталі м.Біла Церква. У 1956 році народила другу дочку Тетяну.

З 1960 до 1966 року працювала в інфекційній лікарні. З 1967 року працювала на Електроконденсаторному заводі складальником електрокерамічних виробів, літейщиком, гальмувальником. Працюючи на заводі, за сумлінну працю неодноразово була нагороджена подяками.

У 1979 році вийшла на пенсію. Трудовий стаж Марії Харитонівни становить майже 42 роки.

Навіть на пенсії продовжувала працювати охоронцем на Білоцерківському домобудівному комбінаті до 1993 року.

Разом із чоловіком, який, на жаль, помер 14 років тому, виховала двох дочок, має трьох онуків та чотирьох правнуків.

Тож приєднуємося до привітань та бажаємо Марії Харитонівні ще довгих років життя, доброго здоров’я та мирного неба на рідній Українській землі.

Фото