Спільними зусиллями – заради наближення перемоги

|  08. 01. 2024

Київщина вчергове об’єдналася задля допомоги військовим. Днями Білоцерківська та Броварська громади, за особистого сприяння голови Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка, відправили необхідні та суттєві речі бійцям 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які перебувають на передовій. Допомога вже доставлена до військових. Це три вантажівки КрАЗ, автокран, екскаватор та мікроавтобус, а також 200 FPV-дронів. Автомобілі були придбані на прохання командування 72-ї бригади.

Під час передачі допомоги голова КОДА Руслан Кравченко висловив вдячність Білоцерківському міському голові Геннадію Дикому та Броварському міському голові Ігорю Сапожку за постійну підтримку 72 бригади. Також наголосив, що раніше військовим було передано більше 500 нових FPV-дронів, і найближчим часом бійці отримають ще близько 1000 таких літальних апаратів.

Варто відмітити, що автомобілі вирушили в зону бойових дій не порожніми, а завантажені консервами, «зігрівайками» та іншими корисними речами.

«Два автомобілі було придбано за кошти Броварської територіальної громади, а одна вантажівка КрАЗ, автокран та екскаватор – за рахунок місцевого бюджету Білоцерківської громади, – наголосив міський голова Геннадій Дикий. – Завдяки ГО «Важливі дії» та її керівнику Вадиму Воскобойнікову на передову було відправлено 2000 банок тушкованого м’яса. Це не прості консерви: вони розігріваються при відкритті, що дуже необхідно нашим хлопцями, які перебувають «на нулі». А від благодійної організації з Німеччини «Хоф Шлютер» (керівник Андре Новотні) бійцям були передані одноразові грілки для рук та ніг, які дають тепло протягом 12 годин».

У свою чергу, бійці 72-ї бригади висловили вдячність за допомогу, розмістивши допис на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук»:

«Зараз дійсно нелегко: погода не дає нам розслабитися, техніка стирається об донецьке повітря, ґрунт східних регіонів готовий з’їсти нас. Та завдяки вам, наш тягар стає набагато легшим. Ми висловлюємо безмежну вдячність Білоцерківській міській громаді, Броварській міській громаді та Київській обласній ВЦА. Також дякуємо за закупівлю та доставку БПЛА. Ці «крила» допомагають виконувати бойові завдання всім підрозділам: від піхоти до артилерії. Ми цінуємо вашу підтримку та небайдужість до Чорних Запорожців».

Тож укотре ми переконуємося, що завдяки спільним зусиллям та згуртованості можна долати виклики часу й віднаходити ресурси для підтримки наших Героїв. Тож будьмо в єдності та допомагаймо і надалі нашим воїнам знищувати ворога.

Разом – до перемоги!

Фото