У Білій Церкві рятувальники провели масштабні навчання з персоналом медичного закладу з урахуванням ризиків військового часу

|  23. 02. 2024

Війна постійно ставить нові завдання перед рятувальниками. Їх робота потребує щоденного вдосконалення професійної майстерності. Відпрацьовуючи свої навички та техніку ліквідації умовних надзвичайних подій фахівці ДСНС розуміють, що кожна хвилина оперативності - це чиєсь врятоване життя.

Особливо це стосується медичних закладів з цілодобовим перебуванням людей, де вкрай необхідні злагоджені дії рятувальників і медичних працівників.

Тут увагу сконцентровано на заходах, які у випадку ліквідації надзвичайної події мають велике значення для ефективних дій – системах енергоживлення, водопостачання, шляхах під‘їзду та евакуації, системах раннього виявлення та сигналізації, забезпеченості приміщень первинними засобами пожежогасіння та вміння ним користуватися персоналом лікарні.

За тактичним задумом навчання, на 4-му поверсі 12-ти поверхової будівлі лікарні у «відділенні урології» стався вибух невстановленого походження з послідуючим горінням. Спостерігається відкрите полум’я у вікні 4-го поверху. Адміністрація закладу повідомила вогнеборців про пожежу та почала евакуацію персоналу і пацієнтів.

Швидкому розповсюдженню вогню сприяла система вентиляції та протяг від відчинених дверей евакуаційних виходів. Рятувальники, прибувши до місця умовної пожежі, провели евакуацію пацієнтів та відвідувачів лікарні, після чого приступили до гасіння.

Фахівці аварійно-рятувального загону за допомогою спеціального інструменту провели деблокацію металевих дверей та виявили постраждалого, якого евакуювали за допомогою автодрабини з четвертого поверху лікарні.

Загалом під час заходу всі учасники продемонстрували злагодженість та оперативність. Тож за оцінкою керівника навчань рятувальники та служби взаємодії впорались із поставленими завданнями.

Інформація від Головного управління ДСНС України у Київській області

Фото