24 лютого: день, коли світ дізнався про незламність і стійкість Українського народу

|  24. 02. 2024

24 лютого, у день роковин початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, на Алеї шани і пом’яті у Парку Слави  відбувся захід.

Сучасна російсько-українська війна розпочалася десять років тому, у лютому 2014 року, коли російська федерація підло скористалася тим, що в Україні після Революції Гідності мали місце тимчасовий вакуум державної влади та деморалізація частини силового блоку. Збройні Сили України, підкріплені численними формуваннями українських добровольців, упродовж 2014 року, зупинили просування та звільнили від загарбників більшість захоплених ними на той час територій.

Відтоді основні воєнні дії не виходили за межі сходу нашої країни, але територія Автономної Республіки Крим і значна частина Луганської та Донецької областей залишилися окупованими.

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року остаточно викрило істинні наміри ворога - захоплення нашої території, знищення української державності та національної ідентичності.

Зупинити наступ військ російської федерації вдалося лише завдяки спільним зусиллям Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань, масового волонтерського руху і просто українців, що піднялися на боротьбу із загарбниками.

 Наш героїчний опір став не лише боротьбою за свободу України. Ми є форпостом вільної Європи та усього демократичного світу, запорукою їх безпеки та майбутнього. Без перебільшення, від перемоги України залежить стабільність у світі загалом.

Сьогодні 24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України. Цей день символізує незламність і стійкість Українського народу у відсічі російської агресії.

А ще це день скорботи і увічнення пам’яті всіх захисників, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Під час заходу всі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Панахиду за загиблими провів секретар Білоцерківської єпархії Микола Гопайнич та священники Православної церкви України.

Білоцерківці поклали квіти до портретів Героїв на Алеї шани і пам’яті загиблих захисників у російсько-українській війні.

Схиляємо голови!  Ми ніколи не забудемо Ваш подвиг! 

>>> Більше світлин <<<