Спортивні змагання серед учнів Білоцерківської громади:«Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч»

|  29. 02. 2024

29 лютого у Білій Церкві відбулися фінальні змагання з черліденгу серед команд закладів освіти нашої громади, які є учасниками проєкту «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч».

«Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» ― це спортивні змагання серед учнів України, розроблені з урахуванням світового та європейського досвіду.

Їх влаштовують у п’яти видах спорту: баскетбол, волейбол, футзал, черлідинг та спортивне орієнтування.

Головна мета проєкту - створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл Білоцерківської територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

Бажаючі взяти участь зареєструвалися у електронному реєстрі, пройшли шкільний етап відбору. Наразі відбувається міський етап, переможці якого братимуть участь у змаганнях районного, обласного рівнів.

Учні наших шкіл вже позмагалися між собою у таких видах спорту: баскетбол, волейбол, футзал і спортивне орієнтування. Визначені команди-переможці, які представлятимуть Білоцерківську громаду на рівні Київщини.

Про перебіг змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» у Білоцерківській громаді можна слідкувати на сторінці у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556099013141

Саме сьогодні, на базі Білоцерківської гімназії-початкової школи №11 відбулися фінальні змагання з черліденгу серед шкільних команд громади.

Відкриваючи змагання присутніх привітали та побажали перемоги найсильнішому: заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик та амбасадор проєкту «Пліч-о-пліч» від Білоцерківського району, легкоатлетка, неодноразова чемпіонка України та міжнародних змагань, учасниця Олімпійський ігор в Токіо Дар’я Михайлова.

Хвилиною мовчання була вшанована пам’ять про тих, завдяки кому сьогодні українські діти мають можливість жити, навчатися, займатися спортом.

Зауважимо, що черліденг – це вид спорту, що поєднує елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика, акробатика).

До участі у змаганнях долучилися 13 команд з різних шкіл, з числа учнів 4-6 класів. Кожна команда може налічувати від 6 до 24 учасників.

«Для дітей такі змагання є важливими і цікавими. Вони емоційно та жваво реагують на кожне із завдань, із задоволенням демонструють свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних умінь. Бажаю перемоги нашим командам у обласних змаганнях», - зауважила заступник міського голови Катерина Возненко.

Начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик коментуючи захід зауважив: «Останніми роками в Україні стало зрозуміло, що через пандемію коронавірусу, а потім військову агресію стали менше приділяти уваги руховій активності учнів, а від цього, звичайно, страждає загальний стан здоров’я населення. Тому, було започатковано таку чудову акцію – патріотичні змагання «Пліч-о-пліч». Наша громада ніколи не була пасивною, ми завжди брали активну участь у всіх починаннях, особливо тих, що стосуються спорту. Дуже приємно, що на змагання визначених видів спорту відгукнулося більше тисячі учнів 4-6 класів нашої громади. Ми вже провели чотири етапи інших змагань, сьогодні відбулися змагання з черлідингу. Це для нас новий вид змагань і було справжнім здивуванням, що аж 13 закладів освіти, перемігши на шкільних етапах, наразі, представляють себе на міському рівні. Черлідинг – це не просто красиво, це ще й фізична підготовка. Ми бачили акробатичні трюки, почуття ритму у команди. Цьому слугує велика робота, яка здружує дітей, а тому позитивно сприймається ними. Сподіваюся, що переможці гідно представлятимуть нашу громаду на обласних змаганнях та бажаємо їм перемоги».

Без перебільшення спорт - це гармонійний розвиток наших дітей, надання їм психоемоційної підтримки через полегшення психоемоційних розладів, пов’язаних з війною. А також формування у дітей лідерських якостей, як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя.

Тож, бажаємо нашій молоді і надалі бути активними та спортивними!

Фото