За умисний підпал сухої рослинності або її залишків винні несуть адміністративну та кримінальну відповідальність

Дата : 
2024-03-19

Навесні завжди спостерігається негативна тенденція збільшення кількості пожеж в природних екосистемах. Адже саме у  ці дні багато людей на присадибних ділянках виконують господарську роботу спалюючи суху рослинність та сміття, а ті хто прагне відпочити прямують  у лісові масиви, де забувають про дотримання правила пожежної безпеки, тим самим  провокують виникнення масштабних пожеж.

Тому рятувальники Білоцерківського районного управління виявляють за допомогою БпЛА місця горіння, спалювання сухої рослинності та виявлення потенційних порушників - паліїв. За самовільне випалювання сухої рослинності передбачено адміністративну відповідальність за статтею 77-1 КУпАП, згідно з якою - самовільне випалювання рослинності або її залишків карається штрафом у сумі від 3060 грн до 6120 грн на громадян.

Варто відзначити, що з початку 2024 року виникло 106 пожеж трав’яного настилу, за результатами проведених рейдів було притягнуто до адміністративної відповідальності 29 осіб (за статтями 77-1, 77 КУпАП)

ДСНС закликає! Не завдавайте непоправної шкоди ні собі, ні оточуючим! І нагадує, що згідно із законодавством України, за умисний підпал сухої рослинності або її залишків люди, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Білоцерківський РУ ГУ ДСНС України у Київській області