Вітаємо лауреатів премії ім. М.С. Вінграновського

|  09. 04. 2024

Наша громада, щороку, незважаючи на всілякі виклики, підтримує обдарованих жителів, визначаючи кращих серед кращих вручаючи премії, стипендії та ін.

Зокрема, з метою всебічного сприяння розвитку обдарованої молоді, формування творчої особистості, створення в громаді умов для її самореалізації традиційно вручається молодіжна літературно-мистецької премії імені М. С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади. Заснована вона у 1993 році, отож присуджується та вручається 31 рік поспіль.

З часу заснування лауреатами премії стали 67 молодіжних творчих колективів та молодих митців.

Нещодавно, рішенням виконавчого комітету міської ради було присуджено молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського за 2023 рік двом талановитим, непересічним кандидатам з Білоцерківської громади:

Анастасії Гайдаєнко, художниці – за творчі успіхи, виставку ілюстрацій «Супергерої України» та волонтерську діяльність;

Колективу студії образотворчого мистецтва «Палітра» (керівниця - Людмила Клеймьонова) Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради – за творчі успіхи на ниві образотворчого мистецтва.

Про лауреатів:

Анастасія Гайдаєнко народилася у Білій Церкві. Навчалась в гімназії №2 і, паралельно, у школі мистецтв №4. Вищу освіту дизайнера здобула в Київському Національному університеті культури і мистецтв.

У мирному житті працювала художником-постановником, створювала декорації, а у вільний час малювала для задоволення.

Від початку війни творчість допомогла всі емоції виплеснути в ілюстрації.

Нині Анастасія Гайдаєнко – молода, цілеспрямована, амбітна художниця та дизайнерка. Провела серію виставок своїх робіт, присвячених війні: в Українському домі –  м. Київ; в м. Берлін – виставка «Український плакат воєнного часу»; в Національному музеї прав людини в Тайвані. Відбулися виставки в різних містах США: Нью-Йорк, Колорадо-Спрінгс, Лос-Анджелес, Сієтл. У Британії експозиції були у Лондоні, Оксфорд-Роуді, Редінзі. Кошти від продажу картин Анастасія направляє для допомоги ЗСУ.

Виставка ілюстрацій «Супергерої України» відбулася з 25 вересня по 2 жовтня 2023 року у міській картинній галереї «АРТ-Олександрія».

https://gazeta.ua/ru/articles/culture/_vsu-bez-oruzhiya-pobezhdaet-vraga-a-ukrainskie-nevesty-zashivayut-rany-v-den-svadby-hudozhnica-sozdaet-vpechatlyayuschie-illyustracii-o-vojne/1085921 – посилання (деякі роботи Анастасії, опис)

Студія образотворчого мистецтва «Палітра» розпочала свою діяльність у Центрі позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради з 2004 року. Це творче об’єднання, де займається більше 75 вихованців.

Під керівництвом талановитого педагога-майстра Людмили Клеймьонової діти опановують складне та багатогранне образотворче, декоративно-вжиткове мистецтво. Окрім художніх полотен, юні умільці студії виготовляють оригінальні яскраві писанки, обереги, сувеніри, святкові подарунки, розписують різноманітний дерев’яний посуд, працюють над створенням композицій із сухоцвіття, зерна, соломки і т. ін..

Про творчі здобутки юних майстрів студії, їх високу майстерність свідчать численні перемоги на різного рівня конкурсах та різноманітні нагороди.

Привітав лауреатів та вручив премію секретар міської ради Володимир Вовкотруб.

За Анастасію диплом отримала мама – Олена Гайдаєнко.

Вітаємо лауреатів та бажаємо подальших творчих успіхів!

Фото