Відбулося засідання позачергової 103 сесії міської ради

|  15. 10. 2020

15 жовтня відбулося засідання позачергової сто третьої сесії Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком засідання міський голова, відповідно до рішення минулої сесій міської ради, вручив посвідчення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Біла Церква». Зокрема,  посмертно це звання було присвоєно Паукову Миколі - протоієрею, благочинному Білоцерківського району, настоятелю храму Покрови Божої Матері міста Біла Церква та Томащуку Сергію - викладачу хорових дисциплін комунального закладу Білоцерківської міської ради школи мистецтв № 5. Посвідчення були вручені їхнім родичам.

Також посвідчення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» було вручено  лікарю-гінекологу-онкологу КНП Київської обласної ради «Білоцерківський обласний онкологічний диспансер» Ярославу Колесніку та учаснику антитерористичної операції на Сході України Богдану Пантюшенку.

Депутати міської ради підтримали рішення звернутися до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради України Дмитра Розумкова з вимогою, у зв’язку зі збільшенням випадків зараження коронавірусом, а також збільшенням кількості тестувань, терміново спрямувати кошти з фонду протидії коронавірусу  на створення  умов для лікування хворих на COVID-19 (придбання обладнання, будівництво систем забезпечення киснем пацієнтів) в регіони, які готові реалізовувати дані проєкти, де є база, кадри та досвід надання допомоги.

Вжити термінових та  вичерпних заходів щодо реального виконання рішення Ради національної безпеки  та оборони України від 13 березня 2020року.

Вжити заходів щодо більш оперативної реакції НСЗУ по підписанню додаткових угод до основних договорів для належного забезпечення КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №3», де вже створені всі необхідні умови для рятування людських життів та прискорити фінансування закладів охорони здоров’я «другої хвилі».

Депутат Сергйя Мартинюк озвучив запит, що стосувався питання врахування у роботі позашкільних навчальних закладів міста рішення виконавчого комітету щодо початку осінніх канікул в загальноосвітніх закладах з 15 жовтня ц.р.

Під час засідання були ухвалені рішення:

-про внесення змін до рішення міської ради від 16 квітня 2020 р. № 5211-95-VІІ “Про затвердження Програми щодо здійснення комплексних заходів, спрямованих на ліквідацію та запобіганню поширення на території міста Біла Церква гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”;

-про внесення змін до міської програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1» на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 20 грудня 2019 року №4771-86-VII (зі змінами);

-про внесення змін до міської програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №3» на 2020 рік, затвердженої рішенням міської ради від 20 грудня 2019 року №4773-86-VII (зі змінами);

-про внесення змін до міської цільової програми «Цукровий діабет на І квартал 2020 року», затвердженої рішенням міської ради від 28 листопада 2019 року №4636-84-VII (зі змінами).

У ході засідання було внесено зміни до рішення міської ради від 20 грудня 2019 р. № 4768-86-VІІ «Про бюджет м. Біла Церква на 2020 рік».  Зміни стосувалися забезпечення вище зазначених програм фінансуванням.

Зокрема, було перерозподілено бюджетні призначення по головних розпорядниках коштів місцевого бюджету - збільшено видатки по Програмі щодо здійснення комплексних заходів, спрямованих на ліквідацію та запобіганню поширення на території м.Біла Церква гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а саме:

-управлінню охорони здоров’я – 6 909 800  грн (доплата до заробітної плати працівникам зайнятим лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19 КНП БМР Білоцерківське міське паталогоанатомічне бюро – 600 000 грн;  придбання медикаментів та засобів індивідуального захисту – 2 000 000 грн; придбання медичного обладнання – 2 100 000 грн. (КНП БМР Білоцерківська міська лікарня № 1); реконструкція системи лікувального газозабезпечення  - 1 741 000 грн. (міська лікарня № 1),  киснезабезпечення -  468 800 грн. – (міська лікарня № 3).

-управлінню соціального захисту населення на доплатау до заробітної плати соціальним робітникам КУ БМР «Територіальний центр» – 590 000 грн за рахунок зменшення бюджетних призначень по Програмі  соціального забезпечення та соціального захисту населення м.Біла Церква  "Турбота".

- департаменту ЖКГ – 600 000 грн на проведення дезінфекції загальноміських та житлових приміщень.

-управлінню охорони здоров’я – 249 000 грн (міська програма розвитку та фінансової підтримки КНП БМР Білоцерківська міська лікарня № 1 – 200 000 грн на капітальний ремонт неврологічного відділення; міська програма розвитку та фінансової підтримки КНП БМР Білоцерківська міська лікарня № 3 – 49 000 грн на виготовлення  ПКД для встановлення  ліфта.

-управлінню освіти і науки – 50 000 грн на програму комплексної підтримки ветеранів війни та учасників АТО .

У ході засідання також були прийняті рішення:

-про визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за ІІІ квартал 2020 року;

- про безоплатну передачу з балансу департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради на баланс комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» майна;

-про затвердження Програми розвитку футболу в м. Біла Церква на 2021-2023 роки;

-про затвердження Положення про управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради в новій редакції.

Підводячи підсумки засідання, міський голова Геннадій Дикий подякував депутатам за плідну роботу протягом п’яти років каденції, завдяки чому було забезпечено стале функціонування та розвиток Білої Церкви.

Наголосив, що незважаючи на певні протиріччя, складнощі через війну  та пандемію коронавірусу знаходилися компроміси, спільно вирішувалися завдання й було проведено велику кількість робіт, які можуть побачити всі жителі громади .  

Звичайно певні роботи проведені не у повному обсязі, але на те є об’єктивні причини.

Геннадій Дикий також зупинився на питанні готовності  міста до нового опалювального сезону.

Підкреслив, що технічно служби та підприємства  міста  готові до початку опалювального сезону. Проведено необхідні регламентні роботи, в тому числі гідравлічні випробування тепломагістралі  ТЕЦ-місто .

Опалювальний сезон в місті буде розпочато вчасно відповідно до нормативних документів та в залежності від погодних умов. Відповідне рішення виконавчим комітетом уже прийнято.

Засідання відбувалося у режимі онлайн трансляції.

Відеозапис засідання можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради. З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті Білоцерківської міської ради.

Фотогалерея