Відбулося засідання виконавчого комітету

|  23. 02. 2021

23 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Звіт управління охорони здоров’я міської ради по роботі зі зверненнями громадян

Під час засідання члени виконавчого комітету взяли до відома звіт начальника  управління охорони здоров’я міської ради Юрія Куха з вище зазначеного питання.

Так, в управлінні постійно проводиться робота щодо забезпечення реалізації  громадянами конституційного  права  на звернення. Щоквартально здійснюється системний аналіз звернень для виявлення причин, що призводять до їх збільшення.

За минулий рік до управління охорони здоров’я міської ради надійшло 344 письмових  звернень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року  загальна кількість звернень, які надійшли збільшилася на 55 одиниць (19%). З  Урядової «гарячої лінії» надійшло 247 (71,8%) звернень,  від виконавчого комітету міської ради -  38 (11,1%), від заявника - 67 звернень (9,3%).

Основні питання, що порушували громадяни у зверненнях: про надання медичної допомоги, про неправомірні дії медпрацівників, з  питань направлення   на ЛКК ,МСЕК, про забезпечення ліками та виробами медичного призначення, про санепідзабезпечення населення, про порядок видачі листків непрацездатності під час карантину та ін.

Найбільше звернень надійшло до управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради з питань надання медичної допомоги – 40,1%  від усіх звернень, порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зменшилась на 2,8%. Відзначається збільшення  кількості звернень з таких питань: санепідзабезпечення населення, про незадовільну матеріально-технічну базу закладів охорони здоров’я, про забезпечення ліками та виробами  медичного призначення, про порядок видачі листків непрацездатності під час карантину. Разом з тим,

зменшилася  кількість звернень порівняно з відповідним періодом минулого року з питань реорганізації закладів охорони здоров’я, та питань санаторно-курортного лікування .

Загалом в управлінні охорони здоров’я міської ради вирішено понад половини 185  (53,8%) питань порушених у зверненнях громадян; надано роз’яснення 147 (42,7%); направлено за належністю в інші відомства 10 (2,9%); відмовлено (звернення мають знеособлений характер) – 2 (0,6%).

На особистий прийом громадян протягом 2020 року звернулося 25 осіб. У порівнянні з  2019 роком кількість звернень зменшилася на 61,5 % через  діючий в Україні карантин. При цьому звернення від громадян  приймалися засобами електронної пошти та за допомогою засобів телефонного зв’язку.

Кращі спортсмени Білої Церкви відзначатимуться й надалі

З метою подальшого розвитку дитячо-юнацького спорту, спорту вищих досягнень, розкриття спортивного таланту спортсменів Білоцерківської міської територіальної громади, стимулювання зросту майстерності і заохочення кращих вихованців спортивних установ та праці тренерів-викладачів, які працюють із ними, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення «Про стипендію міського голови кращим спортсменам Білоцерківської міської територіальної громади та їх тренерам».

Рішенням затверджено Положення про стипендію міського голови кращим спортсменам Білоцерківської міської територіальної громади та їх тренерам, Положення про комісію з розгляду питань щодо призначення даної стипендії та склад комісії з розгляду питань щодо її призначення.

Встановлено розмір стипендії міського голови для кращих спортсменів Білоцерківської міської територіальної громади та їх тренерів в сумі 300 гривень.

Ветеранські організації та громадські організації соціального спрямування отримають фінансову підтримку

Членами виконавчого комітету було затверджено протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям.

Відповідно до положення Програми фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 29 листопада 2018 року № 3050-60- VII (із змінами) до напрямків використання бюджетних коштів громадським організаціями належить оплата комунальних послуг та послуг телефонного зв’язку (стаціонарного телефону) організаціями в приміщеннях, які вони займають. Використання бюджетних коштів на інші цілі, крім зазначених, забороняється.

На засіданні розглядалися 13 заяв ветеранських громадських організацій та 5 заяв громадських організацій соціального спрямування про надання фінансової підтримки з коштів міського бюджету.

Варто наголосити,  що згідно із законодавством України фінансова підтримка може бути надана з коштів міського бюджету громадським організаціям ветеранів та громадським організаціям соціального спрямування.

На 2021 рік у місцевому бюджеті передбачено 362 тис. 281 грн на реалізацію Програми фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування, з них: ветеранським організаціям – 252 тис. 284 грн і громадським організаціям соціального спрямування – 109 тис. 997 грн.

Після розгляду запропонованих ГО аналітичних матеріалів та їх обговорення члени робочої групи вирішили в межах наявних асигнувань здійснити розподіл коштів між громадськими організаціями, що заявили потребу у фінансуванні.

Так, фінансову підтримку на 2021 рік буде надана таким  ветеранським організаціям та громадським організаціям соціального спрямування:

- Білоцерківська міська рада Організації ветеранів України;

- Білоцерківська організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів;

- БЦ МГО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів);

- Білоцерківський міський комітет сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та ветеранів війни;

- Білоцерківське міське відділення Української асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців;

- БЦ МГО Всеукраїнська організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій;

- БЦ МО ВГО «Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України «Співдружність»;

- БЦГО «Всеукраїнська спілка інвалідів і ветеранів війни в Афганістані «Десантне братство»;

- Білоцерківське міське товариство інвалідів «Фенікс» Київської обласної організації «Союз організацій інвалідів України»;

- Громадська організація інвалідів - ліквідаторів Чорнобиля;

- Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

- Білоцерківська міська громадська організація «Інвалідів ветеранів Чорнобиля»;

- Громадська організація «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій»;

- Громадська організація «Перший Український батальйон військових капеланів»;

- Білоцерківське добровільне товариство незаконно репресованих;

- Міжнародний фонд «Відродження Чорнобилю»;

- Білоцерківська міська організація товариства Червоного хреста України;

- Благодійний фонд «Замкова гора».

Під час засідання також було:

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 травня 2014 року № 164 «Про комісію з розгляду питань щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради»;

- внесено зміни та затверджено штатні розписи виконавчих органів Білоцерківської міської ради;

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по бул.Олександрійський на ділянці від будинку № 46 до перехрестя з вул. Фастівська, по бул.Олександрійський, 52б та на вул.Шевченка, 91;

- затверджено склад громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради;

- внесені зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від  22 жовтня 2019 року № 749 «Про затвердження положення та персонального складу уповноваженої оцінної комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з визначення вартості майна дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на осіб з їх числа, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним житлом»;

- прийнято рішення про впорядкування справ квартирного обліку деяких осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень;

- розглянуто рішення про деякі питання щодо квартирного обліку;

- членами виконавчого комітету були затверджені інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді щодо питань: квартирного обліку; соціального характеру; у галузі зовнішньої реклами;

- внесені зміни до складу комісії щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні до отримання жилі приміщення окремим категоріям громадян;

- затверджено Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради та її складу;

- затверджено план основних заходів цивільного захисту Білоцерківської міської ланки територіальної  підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області на 2021 рік взаємодію з військовими частинами, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади;

- прийняті рішення про демонтаж тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності та малих архітектурних форм, що розміщені в місті Біла Церква по вул. Леваневського, в районі будинку № 53 та по вул. Томилівська, в районі будинку № 50;

- розглянуто рішення щодо присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна та низку опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Фотогалерея