Відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника

|  16. 06. 2021

16 червня в м. Біла Церква, напередодні Дня медичного працівника, який традиційно відзначають у третю неділю червня, відбувся урочистий захід для працівників сфери охорони здоров’я.

Із професійним святом медичних працівників Білоцерківської міської територіальної громади привітав  міський голова Геннадій Дикий, який наголосив на важливості і необхідності професії медичного працівника, особливо під час такої тяжкої пандемії, з якою ми живемо вже більше року.

Міський голова відмітив, що міська влада зі свого боку та у межах своїх можливостей намагається створювати медикам належні умовипраці.Так, лише в минулому році на закупівлю обладнання та капітальні ремонти в комунальних підприємствах охорони здоров’я з міського бюджету та  бюджету області виділено понад 63 млн грн, а назаходипо боротьбі з коронавірусом – близько 20 млн грн. Але, як зауважив міський голова, це ніщо, порівняно з тою самопожертвою, яку працівники охорони здоров’я роблять для  мешканців Білоцерківської міської територіальної громади. Також він побажав медичним працівникам гідної заробітної плати, вдячних пацієнтів та здоров’я.

До вітань приєдналась перший заступник міського голови Інна Новогребельська. У своїй промові вона відзначила здобуті протягом року досягнення та зазначила, що лише завдяки спільній та злагодженій роботі вдалося досягли такого рівня якості надання медичних послугякий є зараз, а заклади охорони здоров’я міста в період медичної реформи та пандемії - можна ставити в приклад іншим містам.

Доповненням до слів вітань стали нагороди, грамоти та подяки Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету. Зокрема, нагрудними  знаками «Відзнака міського голови» відзначено заступника головного лікаря з охорони материнства та дитинства «Міського центру первинної медико-санітарної допомоги №1» Галину Кухаренко та завідувача амбулаторії №8 «Міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2» Галину Алексееву.

З найщирішими побажаннями та словами вдячності за щоденну нелегку працю до присутніх звернулася директор Департаменту охорони здоров’я Київської обласної адміністрації Олена Єфіменко та нагородила найкращих працівників галузі почесними грамотами департаменту охорони здоров’я КОДА.

Також вітальні слова до медичних працівників прозвучали й від начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Юрія Куха та голови Білоцерківської міської організації профспілки працівників охорони здоров’я України Сергія Орлова. Вони подякували присутнім медикам за їхній професіоналізм, а найкращим працівникам галузі, від імені депутата Білоцерківської міської ради Олега Денисенка, вручили грошові нагороди.

Депутат Київської обласної ради Хвича Мепарішвілі також долучився до вітань медичним працівникам.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять колег, які померли від COVID-19.

В ході заходу присутні мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні артистів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

Фотогалерея