Біла Церква взяла участь у вебінарі «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища»

|  18. 06. 2021

17 червня у форматі відеоконференції відбувся 3-й вебінар із обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища».

Захід організовано Міністерством розвитку громад та територій України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Мета вебінару - обговорення окремих практик-переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року: «Партисипація молоді для вирішення екологічних викликів» (м. Вінниця, Вінницька обл.), «Smart Green БЦ» (м. Біла Церква, Київська обл.), «ЕкоГромада: шлях змін» (с. Боратин, Волинська обл.), «Конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області» (м. Полтава, Полтавська обл.).

Від Білоцерківської міської територіальної громади за дорученням міського голови Геннадія Дикого виступили його заступник Руслан Руденко та начальник управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Альона Колотницька. Вони презентували глядачам практику, яка посіла друге місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року - «Smart Green БЦ». Це інтерактивна карта зелених насаджень в місті, доступна як на персональних комп’ютерах, так і у вигляді мобільного додатку. На карті можна ознайомитися із наявними зеленими зонами міста та «паспортами» дерев:  порода, вік, стан,  фото. За допомогою карти фахівці можуть розробляти поточні та довготермінові плани озеленення, а населення має можливість звертатись до місцевої  влади із власними  пропозиціями та ідеями. Міська влада активно залучає громаду до участі в заходах із озеленення міста, щоб зробити його ще кращим і затишнішим.

Спікерами на заході були: заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, народна депутатка України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого, самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вячеслав Рубльов, голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, Боратинський сільський голова Сергій Яручик, заступниця начальника відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату Полтавської обласної ради Олеся Дроботенко.

За результатами презентацій присутні обговорили практичний досвід згуртування громади навколо ідей у сфері збереження навколишнього середовища та їх успішної реалізації спільно із мешканцями чи місцевою владою.

Участь у заході також взяли: представники органів місцевого самоврядування України всіх рівнів, громадські активісти та просто небайдужі мешканці громад.

Фотогалерея