У Білій Церкві відкрили локацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»

|  17. 09. 2021

Паркову зону, що знаходиться на набережній міста Біла Церква у районі вул.Вокзальна, обрано для реалізації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України». Всього в рамках проєкту на Київщині Кабінетом Міністрів України відібрано 28 парків.

Територія парку Прибережного оснащена елементами спортивної інфраструктури, обладнано локацію «здорова Україна»: встановлено комплект обладнання (лавочка, сходинка, комплекс: шведська стінка, бруси/турнік), інформаційні стенди з навігаційними матеріалами з QR-кодом, аби мати можливість завантажити мобільний додаток, обрати найбільш зручний для свого віку та рівня фізичної підготовки формат занять спортом.

Сьогодні, 17 вересня,  відбулося відкриття даної спортивної локації на яке завітали спортсмени міста, організатори та почесні гості, люди, які дбають про збереження здоров’я населення та розвиток спорту у Київській області та в Білоцерківській міській територіальній громаді.

  Вітальними словами перед присутніми виступили секретар міської ради Дмитро Киришун та начальник управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофеєв. Очільник обласного управління передав представникам проєкту спортивний інвентар та провів невелику вікторину.

Почесне право перерізати стрічку було надано юним спортсменам Білої Церкви.

Під час свята для присутньої молоді  було проведено запальну руханку. Представники Білоцерківської організації «Стрітворкаут» та учениці БСШ І-ІІІ ст.№1 з поглибленим вивченням слов’янських мов, які займаються черлідінгом – показали показові виступи.

У заході взяли участь заступник міського голови Катерина Возненко, депутати Білоцерківської міської ради Оксана Сахарова, Володимир Вовкотруб, Вадим Хлєбніков, в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко та ін. 

Варто наголосити, що соціальний проект «Активні парки – локації здорової України» є частиною програми Президента України «ЗДОРОВА УКРАЇНА». Його головною метою є створення умов для занять спортом всіх верств населення, незалежно від часу та регіону проживання.  

Наповнення активних парків найпростіше (обов’язкова наявність шести елементів) , щоб кожен мешканець мав вільний доступ до зайнять спортом у будь-який час.  Для цього достатньо за допомоги смартфона сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, професіонал), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається спортивне заняття з віртуальним тренером.

Фізична культура і спорт є одними з найважливіших соціальних факторів,

які визначають здоров'я  нації.

         Обладнання встановлено за кошти місцевого бюджету, фінансове заохочення координатору проєкту здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.

Координатор проєкту в Білоцерківській міській територіальній громаді Лариса Ільїна (начальник відділу фізкультурно-масової роботи Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для  всіх»). Інформацію можна дізнатися на сайті за адресою: bc-sport-center.org.ua та отримати листом через електрону пошту –  email: [email protected].

 

За email: [email protected]. можна отримати якісну консультацію від професіоналів:

·        з баскетболу від Анатолія Ільїна ( в минулому гравець вищої ліги України)

·        з волейболу та волейболу пляжного від Костянтина Нестеренка (в минулому гравець вищої ліги України)

·        з легкої атлетики від Бориса Ільїна (майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків у довжину, багаторазовий чемпіон України, бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи 1994 року в Ліллехаммері,  переможець командного молодіжного чемпіонату Європи 1996 року в Белграді)

·        з футболу від Олександра Сербіна (суддя національної категорії)

ФОТОГАЛЕРЕЯ