Біла Церкво, люба моя! Славлю тебе крізь віки й прославляю!

|  18. 09. 2021

18 вересня наша квітуча, чарівна, славна Біла Церква святкує 989-річницю Дня заснування! Цього дня ми почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює радість і гордість за місто, яке є нашою затишною домівкою. Адже наше місто - це маленька держава зі своїми звичаями, традиціями, побутом та культурою, яка славиться своїми людьми – талановитими, щирими, добрими і працездатними.

Любов до неповторного міста над Россю, його славетна історія надихають нас на нові досягнення і перемоги.

Під час урочистої церемонії відкриття Дня міста Біла Церква міський голова Геннадій Дикий звернувся до білоцерківців та гостей: «Сьогодні День народження нашого міста, яке ми святкуємо вперше у новому статусі – у нас велика Білоцерківська міська територіальна громада!  Вітаю всіх з великим святом, наше місто щодня розвивається, створюються нові робочі місця, нові можливості, нові парки і сквери, будуються дороги, ремонтуються школи й лікарні. Проте, це не робить один міський голова, все твориться руками всіх містян. Поліцейські та Муніципальна варта – забезпечують громадський порядок, місто чисте й охайне завдяки щоденній праці комунальників, наші діти досягають успіху у навчанні -  це кропітка праця вчителів.  Над розвитком нашого міста працюють всі. Я переконаний, наша Біла Церква – найкраща, тому що ми робимо її  такою спільно. Зі святом вас дорогі білоцерківці!»

Привітали білоцерківців й делегація з Республіки Польща, з міста-побратима Білої Церкви, у такому складі: віце-президент Островець-Свентокшиського Пьотр Дасіос, радник Островець-Свентокшиської міської ради Станіслав Чоїнка та віце-президент міської ради Марта Вожницька-Куздак.

Доброю традицією на День народження міста стало піднімати прапор Білої Церква і прапори міст-побратимів, які присутні на святі. Цю почесну місію виконали міський голова та кадети роти почесної варти Білоцерківського кадетського корпусу.

Під час урочистостей Геннадій Дикий привітав молоде подружжя, яке саме на День міста, 18 вересня, одружилися. Це – Юлія та Владислав Заряди. Міський голова побажав молодятам довгого подружнього життя та вручив подарунок. Молодята також отримали почесне право покласти квіти до пам’ятника засновнику нашого міста  - Ярославу Мудрому на Замковій горі.

Було вшановано й загиблих героїв, які ціною власного життя зберегли мирне небо над нашою головою. Керівництво міста, делегація з Республіки Польща та всі бажаючі поклали квіти до портретів Героїв.

 Під час свята свою творчість присутнім дарували юна співачка Вероніка Морська, заслужена артистка естрадного мистецтва України Вікторія Невідомська, вокальний ансамбль "Купавонька" Білоцерківської школи мистецтв №1 імені Юрія Павленка та інші творчі колективи міста.

Протягом дня на містян та гостей чекає  уультурно-розважальна програма:

·        Виставка-продаж декоративно-ужиткового мистецтва, хенд мейд, виставка картин;

·        Виставка архітектурних проектів «Місто майбутнього»;

·        Виставка проектів громадського бюджету;

·        Виставка-презентація підприємств, організацій, установ Білої Церкви;

·        Презентація Білоцерківської міської територіальної громади;

·        Фотовиставка «Біла Церква»;

·        Простір спорту;

·        Молодіжний простір;

·        Лікарський простір;

·        Простір дитинства: презентація позашкільних закладів, дитяча концертна програма, ігри, конкурси, майстер-класи.

Ці локації розташовані біля Торгової площі, площі ім. Т.Шевченка,  по вул Я.Мудрого та Л.Курбаса.

Вперше в місті відбулися перегони на самокатах та біговелах серед діток 3-5 років.

На танцмайданчику парку ім. Т.Шевченка відбудеться рок-фестиваль, а на центральному пляжу - Electronic music stage 

Надвечір на центральній площі міста на всіх чекає  Motorcycle stunt riding та  Святковий концерт за участю виконавців міста,  Катерини Бужинської та гурту «Бумбокс»!

Запрошуємо всіх, хто ще не приєднався до святкувань! Давайте відзначимо День міста Біла Церква разом!

Фотогалерея