Астрономічна осінь у клубі за місцем проживання «Прометей» у самому розпалі

|  21. 10. 2021

"Зорі розташувались на небосхилі потрібним чином" - природа радує нас ясним прозорим небом.  В астрономічній лабораторії кипить робота, сюди з’їжджаються  спостерігачі з усієї нашої територіальної громади. За останній місяць обсерваторію відвідали понад сім десятків охочих. Серед них вихованці позашкільних закладів, учні шкіл і просто мешканці міста. Справжніми активістами стали школа мистецтв №1 та загальноосвітня школа №9. Усіх приваблює можливість побачити щось нове, дізнатись цікаве, а іноді й несподіване для себе. Астрокупол може комфортно розмістити групу з 10 спостерігачів. На відвідування обсерваторії вже записалися ще з пів сотні охочих, так що роботи багато. 

 За буденністю життя люди стали рідше підіймати погляд до неба та милуватися його красою, але цю можливість їм повертає невтомна праця керівника астрономічного гуртка Дубровіна Андрія Володимировича та волонтерська допомога активіста і вихованця аж трьох гуртків клубу Кочаткова Олексія. Відвідувачі мають можливість спостерігати за планетами нашої Сонячної системи, зірками, зоряними скупченнями, туманностями, галактиками, а також послухати цікаву лекцію, яка супроводжує спостереження. 

Ці можливості вже другий рік є у мешканців Білоцерківської територіальної громади завдяки реалізації за кошти громадського бюджету проєкту «Астрономічна обсерваторія для спостереження зоряного простору»

ФОТОГАЛЕРЕЯ