Білоцерківському районному товариству бджолярів – 40 років

|  21. 10. 2021

Кожен українець підтвердить, що мед – солодке золото нашої Батьківщини, і її «золотий запас» дуже великий, бо Україна не тільки багата на бджолярів, але й зберігає повагу до їхньої важкої праці.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей. Робота пасічника — це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.

Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткої роботи перетворилося на справжнє мистецтво, а його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим.

Тому, з метою вшанування бджолярського ремесла, 21 жовтня у Білій Церкві відбувся урочистий захід з нагоди 40-річчя Білоцерківського районного товариства бджолярів.

Розпочався захід зі спільного виконання гімну бджолярів (автор Соломко Василь).

Міський голова Геннадій Дикий також привітав бджолярів зі святом. Подякував ювілярам за їхню активну громадську позицію, за постійну допомогу малозабезпеченим дітям, воїнам та за волонтерську роботу.

«Протягом цих сорока років ви ніколи не стояли осторонь суспільної та громадської роботи», - зазначив Геннадій Дикий, побажав товариству подальшого розвитку, а її учасникам – здоров’я та сили.

За сумлінну працю, за наполегливість, за вірність народним традиціям та особистий внесок у розвиток бджільництва, високу професійну майстерність кращі бджолярі Білоцерківщини були відзначені нагрудним знаком та грамотами.

Голова Білоцерківського районного товариства бджолярів України Петро Вергелес у своєму зверненні висловив подяку місцевій владі  за всебічну підтримку та допомогу в організації заходів спілки. Також голова товариства в своїй доповіді наголосив на сучасних викликах які стоять перед бджільництвом. З метою їх вирішення спілка активно бере участь в різноманітних конференціях, зібраннях, налагоджує співпрацю з аграрними підприємствами.

Не обійшлось і без здобутків. Зокрема Петро Вергелес зазначив, що на Білоцерківщині спостерігається чітка динаміка зростання кількості бджолосімей та кількості продукції бджільництва.

Після урочистої частини учасники проглянули святковий концерт за участю артистів Київського обласного академічного театру ім. Саксаганського.

У заході також взяли участь заступник міського голови Катерина Возненко, заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Веряскіна.

Фотогалерея