Розвиток місцевої економіки на базі технопарків обговорили у Білій Церкві

|  16. 03. 2023

15 березня Білу Церкву відвідала делегація під головуванням Народного депутата, заступника голови комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, аби ознайомитися із досвідом нашої громади у сфері розвитку підприємництва та залучення інвестицій в умовах війни.

Зокрема, обговорювали роботу та перспективи розвитку індустріальних парків, які функціонують на території громади. Йшлося також про розв'язання проблем, які сповільнюють розвиток індустріальних парків в Україні.

Дмитро Кисилевський під час зустрічі розповів про наявну законодавчу базу та державні ініціативи, які сприятимуть веденню бізнесу на базі індустріальних парків.

Міський голова Геннадій Дикий заначив, що у Білої Церкви є значний потенціал для розвитку підприємництва саме на базі таких промислових майданчиків. Наявність двох залізничних станцій, міжнародної автомагістралі та аеродрому забезпечують доступ до головних ринків країни та зарубіжжя. Також, завдяки роботі місцевої влади та у співпраці з іноземними організаціями  створюються сприятливі умови для стимулювання підприємницьких ініціатив та  релокації підприємств з регіонів як постраждали від російської агресії. 

На думку заступника міського голови Василя Морського, працювати на економічний розвиток потрібно вже зараз, адже світ розвивається стрімко, і технології не чекатимуть поки в нас з’являться сприятливі умови. 

Геннадій Дикий також акцентував на тому, що не зважаючи на війну, потрібно докладати всіх зусиль для розвитку місцевого бізнесу, залучення інвестицій, а також усунення кадрового дефіциту та браку робочої сили.

 «Одним з основних завдань влади усіх рівнів є повернення людей, які, тікаючи від війни, виїхали за межі України. Саме тому, ми робимо наше місто привабливим не лише для інвестицій, а й комфортним для проживання. Люди швидше повертатимуться до міст, у яких надаються якісні послуги, функціонують, у достатній кількості, дитячі садочки, заклади освіти, охорони здоров’я, культури. Ми почали роботу у цьому напрямку задовго до початку повномасштабного вторгнення. Завдяки цьому, у 2021 році Біла Церква посіла 1 позицію серед усіх міст України у сфері «Безпека»,  і  займала високі позиції у рейтингу інвестиційної привабливості від організації Трансперенсі Інтернешнл», –  сказав міський голова.

За його словами, створення належних умов для роботи бізнесу, облаштування необхідної інфраструктури, доріг, комунікацій тощо значно підвищує інвестиційну привабливість громади .

Геннадій Дикий подякував делегатам за ефективну роботу над законодавчими ініціативами заради покращення інвестиційного клімату країни.

фотогалерея