Щоб робота рятувальників була більш ефективною та оперативною

|  18. 01. 2024

Під час будь-яких ситуацій надзвичайного характеру на території Білоцерківської громади саме рятувальники одними з перших прибувають на місця їх виникнення, аби локалізувати та ліквідувати наслідки, а головне – врятувати людські життя. Із початком повномасштабного вторгнення кількість таких ситуацій, на жаль, зросла. І оперативність та ефективність роботи працівників ДСНС залежить від справності техніки, в тому числі автомобілів.

Тож 17 січня відбулася передача трьох спеціалізованих автомобілів для наших рятувальників, два з яких – від нашої громади. Відтепер автопарк Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області поповнився позашляховиком RENAULT DUSTER, Toyota Land Cruiser HZJ78L-RJMRS-A3 машиною для надання швидкої медичної допомоги – відповідно до рішення депутатського корпусу, та спеціалізованим пожежним автомобілем «Volvo FM 12», що був наданий одним з підрозділів ДСНС України. Отримані автомобілі допомагатимуть рятувальникам не тільки оперативно діставатися до місця надзвичайних ситуацій, але й відвозити постраждалих для надання медичної допомоги.

Під час передачі автівок Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий відмітив, що це не перша і не остання допомога рятувальникам від Білоцерківської громади.

«Я пишаюся нашими рятувальниками, а особливо Білоцерківським управлінням, адже я не раз бачив вас у роботі, – відмітив Геннадій Дикий, – і відповідальність місцевої влади – сьогодні допомагати вам. Адже працювати на новій техніці набагато ефективніше та приємніше. Бажаю вам сухих рукавів і щоб всі, хто вирушив на виїзд, обов’язково повернувся назад живим та неушкодженим. Бережіть себе і бережіть громадян України та Білоцерківської громади!».

Геннадій Дикий зокрема відмітив, що авто Toyota Land Cruiser, переданий рятувальникам, допоможе у порятунку людей не тільки від пожеж, у тому числі спричинених ворожими обстрілами, а й під час великих снігопадів, що спричиняють блокування доріг. Одна з таких ситуацій нещодавно виникла на Одеській трасі. Тому депутатським корпусом Білоцерківської міської ради було прийнято рішення передати цей автомобіль саме для наших рятівників.

Зі свого боку, рятувальники висловили вдячність за передані автомобілі та відмітили, що готові до виконання завдань щодня у режимі 24/7 і 365 днів на рік – незалежно від пори року та погодних умов.

Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Київській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Дишкант наголосив, що потреба в таких автомобілях є завжди, адже ці автомобілі більш сучасні, якісні та відповідають нинішнім вимогам. Це дуже важливо в умовах російської агресії.

Начальник Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області Віктор Сподін зазначив, що така допомога є дуже важливою для рятувальників. Також висловив вдячність депутатському корпусу та місцевій владі Білої Церкви, відмітивши, що із такою технікою робота рятувальників буде більш ефективною та оперативнішою в реагуванні на надзвичайні ситуації.

Тож бажаємо всім нашим рятувальникам сухих рукавів та мирного неба. А передані автівки нехай допомагають у виконанні щоденних важливих завдань.

Фото