Обговорення «Плану відновлення та розвитку Білоцерківської громади до 2027 року» із підприємцями та громадськістю

|  20. 01. 2024

19 січня відбулися зустрічі підприємців та членів місцевих громадських організацій із представниками ГО «Агенція відновлення та розвитку», на якій член правління Агенції Тарас Бик презентував їм спільні напрацювання «Агенції відновлення та розвитку» та міської ради із розробки «Плану відновлення та розвитку Білоцерківської громади до 2027 року».

Учасники зустрічей детально розглянули потреби, що зазначені у Плані відновлення, та обговорили основні завдання документа, які розподілені за чотирма ключовими напрямками: безпека, економіка, інфраструктура та гуманітарна сфера. Загалом, у План входить понад 40 завдань, кожне з яких вимагатиме реалізацію конкретних проєктів. 

Під час заходу підприємці й громадські діячі міста окреслили коло проблем, що у першу чергу потребують вирішення. Також вони пропонували свої ідеї.

Заступник директора релокованого підприємства Ольга Рябчук зазначила, що такі ініціативи необхідні: «Для такого невеликого міста, як Біла Церква, тут досить багато підприємств, в тому числі і релокованих, і ті труднощі, з якими ми, як представники бізнесу, стикаємось, звичайно мають вирішуватись, у тому числі і в співпраці з органами місцевого самоврядування, державними органами і міжнародними організаціями».


Представник громадської організації Роман Лавров прокоментував зустріч так: «Це потужна ініціатива, яка допомогла нам зрозуміти, що громадські організації мають спрямувати свої зусилля на залучення грантових коштів, оскільки більша частина коштів державних спрямовується на військо».


Тарас Бик по завершенні зустрічей зазначив: «Дуже активні зустрічі пройшли сьогодні як з бізнесом, так і з громадськими діячами, видно, що прийшли люди, яким не байдужа своя громада. Це дуже добре, оскільки не можемо вирішувати, як житиме громада у майбутньому без усіх стейкхолдерів. Це має бути спільний проєкт державної, місцевої влади, бізнесу і громади. Власне в цьому і полягає основна ідея Плану відновлення».


Учасникам зустрічей надали шаблони для форматування відповідних проєктів, які пізніше будуть включені до спільного «Плану відновлення та розвитку Білоцерківської громади до 2027 року».