Засідання виконавчого комітету

|  30. 01. 2024

30 січня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

За 2023 рік до управління соціального захисту надійшло майже 53 тис. звернень громадян

Звітуючи за минулий рік начальник управління соціального захисту населення Юлія Терещук поінформувала, що управлінням постійно проводиться робота щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Виконавці за зверненнями громадян обов’язково письмово повідомляють заявників про результати перевірки їх письмових звернень і суть прийнятих рішень. Працівниками постійно проводиться роз’яснювальна робота із заявниками, надаються консультації.

Детальніше щодо звіту тут.

Створено Комісію для оцінювання компетенцій кандидатів у помічники ветерана

Після війни України з рф у нашій державі значно зросте кількість ветеранів війни та членів сімей ветеранів, сімей загиблих воїнів. За попередніми підрахунками така цифра може сягнути 4 млн.

Адаптація ветеранів війни є складною та багатоаспектною проблемою, тому потребує комплексного підходу, а також співпраці між урядом, громадськістю та власне ветеранами.

Тому важливо ретельно планувати і виконувати програми адаптації та соціалізації цих категорій громадян. Це допоможе зменшити можливі проблеми і забезпечити гідне та якісне життя ветеранів, а також їхніх сімей.

Державою розроблено нормативні документи щодо Порядку реалізації експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя.

Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншим ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою. Проєкт базується на принципі "рівний-рівному".

У Білоцерківській громаді також розпочато відповідну роботу ще у минулому році. Щоб забезпечити відбір кандидатів у помічники ветерана у Білоцерківській міській територіальній громаді, виконавчий комітет міської ради створив комісію з проведення співбесіди по відбору кандидатів у помічники ветерана.

До складу комісії увійшло 15 представників з числа посадових осіб місцевого самоврядування, установ та організацій різних рівнів, які опікуються ветеранськими питаннями.

Основним завданням Комісії буде оцінювання компетенцій кандидатів у помічники ветерана за критеріями:

- відповідність заявника посаді помічника ветерана, що охоплює питання про знання, уміння, навички, досвід у сфері роботи «людина-людина», досвід роботи з нормативними та процесуальними документами;

- мотивація і стабільність заявника на майбутньому місці роботи помічником ветерана, що охоплює питання про причини спонукання до роботи помічником ветерана, стійкості у своїх спонуканнях, використання мотивів поведінки заявника для досягнення особистих цілей;

- комунікативні, організаційні навички заявника, що охоплює питання про моделі налагодження взаємодії між різними суб’єктами;

- особисті якості та усвідомлення соціального призначення помічника ветерана, що охоплює питання про рівень емпатії, стресостійкості, готовності суспільному служінню.

Тарифи теплову енергію приведено до економічно обґрунтованих

Під час засідання члени виконавчого комітету ухвалили рішення, яким встановили тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ КП БМР «Білоцерківтепломережа».

Доповідаючи питання в.о.директора департаменту ЖКГ Альона Колотницька зауважила, що даний тариф для потреб населення не вводиметься у дію на період дії воєнного стану. Для інших категорій споживачів новоприйнятий тариф почне діяти з 1 лютого ц.р.

В минулому році на 15% відбувалося зростання ціни не електроенергію та зросла мінімальна заробітна плата з 1 січня 2024 р. Тому виникла необхідність коригування діючих тарифів на вищезазначену послугу. Всього тариф зросте на 2,5%.

Міський голова Геннадій Дикий ще раз наголосив для жителів громади, хоча рішення, згідно з вимогами прийнято, наразі для населення тариф залишиться незмінним.

Дане рішення ухвалено на виконання вимог законодавства України з метою приведення діючих тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

Інші питання:

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки. Поховають Героя на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр»;
-внесені зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 24 липня 2018 року № 329 «Про уповноваження посадових осіб комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» на складання протоколів про адміністративні правопорушення» (зі змінами) шляхом викладення його в новій редакції

. - реалізацію повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності покладено на відділ розвитку підприємництва і інвестицій управління економічного розвитку Білоцерківської міської ради;

-розглянуто ряд питань щодо використання комунального майна;

-опрацьовані заяви суб’єктів господарювання щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами, щодо змін адрес об’єктів нерухомого майна та новозбудованих житлових приміщень;

-розглянуто деякі питання щодо квартирного обліку, низку опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фото