Програма підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки: що нею передбачено і хто може скористатися

|  07. 02. 2024

Кожного дня, кожної хвилини та секунди наші Захисники та Захисниці здійснюють подвиг, боронячи кожен клаптик рідної землі, даючи відсіч підступному ворогу, який атакує не тільки на лінії фронту, але й нещадно знищує мирне населення ракетами та ударними безпілотниками. Наші Герої на полі бою і в тилу цінною власного життя боронять волю та незалежність України. Тож підтримка військовослужбовців, ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України – обов’язок як державної влади, так і муніципалітету кожної територіальної громади.

У Білоцерківській громаді, відповідно до чинного законодавства України, діє Програма підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки, затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 27 липня 2023 року № 4249-42-VIII. Метою Програми є підтримка діючих військовослужбовців, ветеранів війни, членів сімей загиблих або померлих Героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність нашої держави. Це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової та соціальної підтримки діючих військовослужбовців, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та надання їм додаткових соціальних гарантій.

При розробці Програми було враховано всі можливі фінансові ресурси для підтримки військовослужбовців, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Зокрема, Ви можете ознайомитися з порядками виплат та компенсацій, які передбачені Програмою:

- Надання щомісячної міської стипендії дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які навчаються у закладах спеціалізованої освіти військового профілю.

- Відшкодування вартості обстеження, проведеного методом комп’ютерної томографії, магнітно-резонансної томографії або ангіографії.

- Надання одноразової матеріальної допомоги за проведені складні хірургічні операції.

- Надання одноразової матеріальної допомоги за проведене лікування.

- Надання грошової допомоги для компенсації витрат за стоматологічні послуги.

- Надання грошової допомоги для компенсації витрат за реабілітаційні послуги.

- Надання грошової допомоги для компенсації витрат за послуги санаторно-курортного лікування або відпочинку.

- Виплати до Дня захисників і захисниць України грошової допомоги в розмірі 5000 грн дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, у тому числі, які є вихованцями закладів дошкільної освіти, навчаються за денною формою навчання в закладах повної загальної середньої освіти, закладах професійної освіти, фахової передвищої і вищої освіти  до закінчення такими дітьми закладів освіти не більш як до виповнення їм 23 років. 

- Відшкодування витрат за перевезення членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

- Надання одноразової грошової допомоги на встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

- Надання одноразової матеріальної допомоги діючим військовослужбовцям з числа осіб, один з батьків яких загинув, захищаючи Батьківщину, до виповнення їм 23 років.

Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради.

Більш детальну інформацію можна дізнатися за адресою: б-р М.Грушевського, 6, відділ з питань ветеранів війни та встановлення статусів, а також за телефонами: 096 291 01 06, 050 688 58 23.