Триває впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади»

|  16. 02. 2024

Нещодавно на Київщині відбувся один з етапів конкурсу на відбір поліцейського громади в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади». Він успішно реалізовується в Україні протягом кількох останніх років та вже зарекомендував себе як ефективний метод забезпечення публічної безпеки та боротьби зі злочинністю.

У роботі конкурсної комісії взяв участь заступник Білоцерківського міського голови Юрій Савчук.

«Це новий формат роботи, мета якого – покращити діяльність поліцейських та взаємодію з громадою, – розповів Юрій Савчук. – Зміни полягають у тому, що в містах функції дільничних офіцерів виконуватимуть поліцейські офіцери громади. До цього часу такий формат роботи був запроваджений тільки в селах. Пілотний проєкт триватиме до кінця року та охопить три області України, в тому числі й Київську. Після завершення конкурсу на території Білоцерківської громади працюватиме 32 поліцейських офіцери».

Для роботи поліцейських офіцерів громади будуть облаштовані опорні пункти, офіс для прийому громадян, оснащений необхідною оргтехнікою. Кожен офіцер буде забезпечений службовим автомобілем та необхідним екіпіруванням. Частина витрат на це буде здійснюватися за кошти місцевого бюджету. Кожен офіцер буде підзвітний громаді та виконуватиме всі завдання відповідно до потреб громади.