Дитячий будинок сімейного типу родини Лужецької відзначив ювілейні 10 років

|  27. 02. 2024

У нашій громаді функціонує дружна родина – дитячий будинок сімейного типу, який створила Надія Миронівна Лужецька.

Надія Миронівна почала свою виховательську діяльність на Донеччині, беручи у новостворену прийомну сім’ю дітей, які через життєві обставини опинилися без батьківської турботи. А вже за рік на базі прийомної сім’ї було створено дитячий будинок сімейного типу (далі - ДБСТ).

У 2015 році через бойові дії на території міста Макіївка Донецької області родина переїхала у село Дрозди, що на Білоцерківщині. Коли с.Дрозди увійшло до складу БМТГ, було продовжено функціонування дитячого будинку сімейного типу Лужецької Надії Миронівна, на території Білоцерківської громади.

26 лютого 2024 року дитячому будинку сімейного типу родини Лужецької Надії Миронівни виповнилося 10 років.

З цієї нагоди, за багаторічну сумлінну працю, відповідальність за дітей, взяту на себе, міський голова Геннадій Дикий вручив Надії Миронівні нагрудний знак «Відзнака міського голови».

«Ми надзвичайно вдячні людям, котрі виховують дітей, які не мають належної опіки та любові від власних батьків. Ми розуміємо, що виховання у родині, завжди краще, ніж у державних дитячих будинках. Дякуючи вашій щоденній праці, шановна Надія Миронівна, вашій турботі - у дітей є більше шансів стати у майбутньому успішними, гарними людьми. В очах ваших дітей сяє світло. Завдяки вам, вони розуміють, що справжнє життя там, де тепла оселя, де вони нагодовані, і найголовніше, там де вони отримують любов і турботу. Щиро дякуємо вам за це», - зазначив міський голова.

Вихованка ДБСТ Зіна прочитала присутнім вірш про мову, автором якого є Надія Миронівна, а сама Надія Миронівна вручила міському голові власноруч випечений коровай та побажала всім якнайшвидшої перемоги.

За весь час функціонування дитячого будинку сімейного типу до нього було влаштовано 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Натепер Надія Миронівна виховує 10 діток. В ДБСТ створено середовище, яке є безпечним і комфортним для перебування дітей-вихованців. Між матір’ю-вихователькою та дітьми-вихованцями сформована стійка емоційна прив’язаність, стосунки між ними теплі та дружні.

Фото