Засідання виконавчого комітету

|  27. 02. 2024

27 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час якого було розглянуто понад 30 питань порядку денного.

Про організаційне забезпечення реалізації заходів Програми інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024-2026 роки

Одним із пріоритетних напрямків роботи місцевої влади є сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб до Білоцерківської громади. Наразі, у нашій громаді проживає понад 16 тис. ВПО.

20 вересня 2023 року було створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Білоцерківській міській раді, а 7 листопада - затверджено її персональний склад. Сьогодні Рада з питань ВПО бере активну участь у громадському житті міста і вже має перші напрацювання спільно зі структурними підрозділами Білоцерківської міської ради.

Так, управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради та представниками Ради з питань внутрішньо переміщених осіб було розроблено Програму інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024-2026 роки, яка була затверджена сесією міської ради.

Під час засідання члени виконавчого комітету затвердили організаційне забезпечення та порядки реалізації заходів вищезазначеної Програми.

Зокрема, порядки передбачають надання соціальної підтримки, психологічні консультації, грошову допомогу для компенсації витрат на послуги з професійної адаптації, організацію заходів, направлених на згуртованість та розвиток.

Внутрішньо переміщені особи матимуть змогу брати участь у форумах, тренінгах, семінарах, екскурсіях, відвідуватимуть пам’ятки історії та культури та заходи, зможуть отримати компенсацію витрат на реабілітаційні послуги тощо.

Детальніше тут.

Розглянуто блок соціальних питань

  1. 1) Члени виконавчого комітету ухвалили необхідне рішення для  надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення».

Доповідаючи питання перший заступник міського голови Інна Новогребельська повідомила, що через портал «Дія» з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» надійшло шість звернень від жителів громади щодо отримання компенсації.

Результати розгляду даних звернень комісією з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України були оформлені протоколом, який й затвердили члени виконавчого комітету.

2) Ухвалено рішення, яке врегульовуватиме подальшу діяльність КП БМР «Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс».

В установі з 1 травня ц.р. зміниться структура шляхом реорганізації і буде утворено Медичний реабілітаційний центр в штатному складі 15 одиниць.

Даний центр буде утворено на виконання діючих Постанов КМУ, які врегульовують питання ранньої реабілітації дітей з інвалідністю раннього віку.

Доповідаючи питання перший заступник міського голови Інна Новогребельська зауважила, що у Білоцерківській громаді проживає майже 300 діток, які потребують ранньої реабілітації та реабілітації за показами лікарів. Тому, потреба у такій установі є вкрай необхідною.

«Будемо намагатися отримати ліцензію на медичну практику, аби в подальшому розширювати послуги для діток з інвалідністю», - зазначила Інна Новогребельська.

3) Під час засідання члени виконавчого комітету утворили координаційну групу, яка визначатиме потреби населення у соціальних послугах, затвердили її склад та відповідне положення, згідно з яким працюватиме орган.

Координаційна група створюється на виконання Закону України «Про соціальні послуги» та інших нормативно- правових атів, які підтримують незахищені верстви населення, шляхом надання соціальних послуг. Наразі створений реєстр надавачів соціальних послуг. У Білоцерківському районі таких зареєстровано 56 установ.

До складу координаційної групи ввійшло 18 представників з числа структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, територіальних органів (підрозділів) Національної поліції України, надавачів, отримувачів соціальних послуг, громадських об’єднань та ін.

До 1 квітня координаційна група має визначити потребу у соціальних послугах жителів нашої громади і об’єми.

«Велику частину соціальних послуг ми надаємо власними силами, в комунальних установах. Якщо потрібні будуть послуги, що наразі ними не надаються - шукатимемо механізми їх надання. У іншому випадку – здійснюватимемо закупівлю таких соціальних послуг у інших суб’єктів господарювання. У Білоцерківській громаді зареєстровано близько 80 тис. громадян із числа соціально незахищених категорій, тому буде проведена велика робота щодо визначення їх потреб», - зазначила Інна Новогребельська.

4) Внесені зміни до Порядку надання грошової допомоги для компенсації витрат за послуги санаторно-курортного лікування або відпочинку, затвердженого рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 21 серпня 2023 року № 643.

Зокрема, до категорії дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, які мають право на таку грошову допомогу додано і тих дітей, чиї батьки-військовослужбовці зникли безвісти за особливих обставин.

Ці дітки також матимуть можливість отримувати компенсацію за санаторно- курортне лікування або відпочинок.

5) Ухвалено рішення про надання допомоги на поховання деяких категорій осіб.

Воно необхідно для впровадження дієвого механізму регулювання розміру допомоги на поховання (компенсації родичам померлих громадян, які не мали державного соціального страхування) у відповідності до встановлених тарифів на ритуальні послуги.

Рішенням визначено перелік ритуальних послуг та встановлено розмір допомоги на поховання таких категорій осіб у сумі 5 680 грн.

Звіт управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради що роботи зі зверненнями громадян за 2023 рік

Протягом минулого року до Управління надійшло 174 звернення. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 р. загальна кількість звернень, зменшилася на 56 одиниць (32,2%). Найбільше їх надійшло через Урядову «гарячу лінію» - 68 (39,0%), від виконавчого комітету міської ради (через відділ звернень громадян) - 40 звернень (22,9 %) від заявників - 22 звернення (12,6 %).

Аналіз звернень за змістом основних питань свідчить, що: 26,9% складають звернення щодо надання медичної допомоги, 24,1% - щодо забезпечення лікарськими засобами і виробами медичного призначення безоплатно, 12,6% - щодо роботи ЛКК та МСЕК.

Збільшилася кількісті звернень з питань роботи і направлення на ЛКК, МСЕК на 10% та надання медичної допомоги на 1,6%.

Серед авторів звернень переважають незахищені категорії населення. Громадян турбують питання щодо забезпечення медичною допомогою на безоплатній умові (кардіо - хірургічним ендопротезуванням, зубопротезуванням), лікарськими засобами та медичними виробами на пільгових умовах, питання матеріальної допомоги на лікування та можливості компенсації коштів, витрачених на лікування.

Серед основних причин, що призводять до звернень громадян є проблеми з фінансуванням галузі охорони здоров’я, особисті витрати пацієнтів на лікування, неповне централізоване забезпечення лікарськими засобами пацієнтів певних категорій захворювань, які потребують високовартісних лікарських засобів, недоукомплектованість кадрами закладів охорони здоров’я.

Разом з тим, відзначається зменшення кількості звернень порівняно з відповідним періодом минулого року щодо: реорганізації закладів охорони здоров’я (-100,0%), COVID-19 (-100,0%), санепід забезпечення населення ( -100%).

За результатами розгляду з 174 порушених питань, позитивно вирішено 132 (75,9 %).

На 34 (19,5 %) надано роз’яснення. Надіслано за належністю відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» - 6 (3,4 %) звернень, відмовлено у зв’язку з тим, що не можуть бути вирішенні в порядку, передбаченому чинним законодавством - 2 (1,1 %) звернення.

Особистий прийом громадян в Управлінні ведеться згідно затвердженого графіку та

з оформленням відповідного журналу прийому громадян. На особистий прийом громадян протягом 2023 р.звернулася 171 особа. У порівнянні з 2022 р. кількість звернень зменшилася на 15,7 % (198). Усі порушені питання вирішено в оперативному порядку.

Односторонній рух буде вздовж частини вул. Шолом - Алейхема

Під час засідання виконавчого комітету прийнято рішення про організацію одностороннього дорожнього руху по вул. Шолом - Алейхема в м. Біла Церква.

Раніше вже діяв односторонній рух вул. Шолом-Алейхема на відрізку від вулиці Ярмаркової до вулиці Павліченко.

Відтепер, дані правила діятимуть й на відрізку від вул. Шолом – Алейхема, 1 до вул. Ярослава Мудрого.

Відповідні рекомендації подав департамент житлово-комунального господарства з метою зниження заторів та аварійності на автомобільних дорогах міста в місцях де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, а також для підвищення безпеки руху. 

 

Визначено лауреатів премії ім. М.С. Вінграновського

 

Традиційно, щорічно, з метою підтримки творчо обдарованої молоді Білоцерківської громади з поданих кандидатур визначаються найкращі представники та присуджуються премії.

 

Цього року відповідною комісією, було розглянуто подані документи кандидатів та запропоновано присудити молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади за 2023 рік у розмірі 3750 грн таким лауреатам:

 

– художниці Анастасії Гайдаєнко – за творчі успіхи, виставку ілюстрацій «Супергерої України» та волонтерську діяльність;

 

– колективу студії образотворчого мистецтва «Палітра» (керівниця - Клеймьонова Л. В.)

Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник»

Білоцерківської міської ради – за творчі успіхи на ниві образотворчого мистецтва.

 

Вітаємо лауреатів та бажаємо подальших творчих успіхів.

 

Інші питання, розглянуті під час засідання:

-  ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки. Поховають Героїв на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр»;

-затверджені заходи та план дій з підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2024 році в Білоцерківській міській територіальній громаді;

- розглянуті деякі питання щодо квартирного обліку, ряд майнових питань, заяви від суб’єктів господарювання щодо зовнішньої реклами;

- погоджено проведення на території громади заходів культурного та спортивного спрямування;

-розглянуті опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фото