Робота щодо перейменувань вулиць продовжується

|  28. 02. 2024

Нещодавно відбулося засідання робочої групи з питань найменування (перейменування) вулиць та інших поіменованих об’єктів Білоцерківської міської територіальної громади. Провела засідання голова робочої групи, заступник міського голови Катерина Возненко.

На обговорення були винесені ряд питань щодо перейменування деяких вулиць Білої Церкви та у низці сіл громади.

Зокрема, однією з пропозицій стала ініціатива ряду білоцерківців перейменувати одну з вулиць Білої Церкви на честь Семена Йосиповича Злобінського, який свого часу очолював Домобудівельний комбінат, що розбудовав місто житловою забудовою.

Члени робочої групи та запрошені обговорили це питання. Присутній на засіданні міський голова Геннадій Дикий акцентував увагу на значимості правильно прийнятих управлінських рішень в контексті перейменувань, адже даючи назви вулицям потрібно зважувати вклад постатей у розвиток та розбудову м. Біла Церква.

Присутні вирішили продовжити обговорення цього питання на наступному засіданні, запросивши громадян, які звернулися до виконкому з такими ініціативами. Крім того, було вирішено більше вивчити інформацію, яку підготують краєзнавці, та обговорити результати, а потім приймати остаточне рішення.

На комісії також розглянули звернення до виконкому міської ради щодо можливості перейменування вулиць Білої Церкви на честь Василя Павловича Залевського (голови виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради з 1973 по 1988 рік) та на честь Героїв Артану ( підрозділу спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України).

 

Присутні підняли питання необхідності перейменування вулиць і у селах громади:

вул. Мічуріна в смт. Терезине та вул. Мічуріна в с. Гайок. Обговорення конкретних пропозицій відбудеться на наступному засіданні, за участі старост даних сіл та врахувавши побажання мешканців.

А ось у с. Пилипча буде перейменування пров. Гагаріна та вул. Недоги. Щодо майбутніх назв будуть проведені громадські обговорення та анкетування мешканців з такими пропозиціями для перейменування: Провулку на - «пров. Затишний» та «інший запропонований варіант», вул. Недоги на - «вул. Шкільна», «вул. Молодіжна» та «інший запропонований варіант».

В ході засідання також обговорили подальші плани щодо роботи комісії

Фото